Vimbodí

Afegir al cistell

Preu: 7,81€

Col·lecció: La Creu de Terme, núm. 1

ISBN: 978-84-89890-00-8

Nombre de Pàgines: 116

Nombre d'il·lustracions: 52

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Agost del 1997

Compartir aquesta pàgina a:

Aquest llibre ens parla sobre la vila i el terme de Vimbodí. La seva història mil•lenària, les seves festes, tradicions i costums més arrelats, la seva gent il•lustre, les seves entitats i associacions, la vida quotidiana... Tot allò que són i fan els vimbodinencs. Hi trobareu, també, unes pinzellades sobre el joiell més preciós: el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet.

Alfons Alsamora i Jiballí

És fill de Vimbodí, on va néixer fa trenta-sis anys. És empleat de "la Caixa" i en el seu temps lliure participa en diverses activitats de caire cívic i cultural a la vila. Fou impulsor, des de la seva fundació, del Grup de Teatre Vent de Bosc i de la revista Vimbodí (en la seva segona època) i actualment col·labora, de manera habitual, en la Societat Coral Veu de la Terra, el Foment Parroquial de Cultura i l'Associació Municipal Esportiva i Cultural. 

Mossèn Àngel Bergadà, antic rector de la vila i autor del llibre Vimbodí: estudi històric, sociològic i religiós, li encomanà la passió per la història, la qual es veié augmentada, més tard, en entrar en contacte -amb motiu d'un treball fet durant els estius amb la comunitat de monjos del monestir de Poblet. Posseeix una extensa biblioteca- amb una completíssima bibliografia sobre la vila i terme-, la qual ve a complementar la del Servent de Déu mossèn Pau Rosselló, familiar seu i malaguanyat sacerdot, que fou assasinat durant la revolta de 1936. A més, està elaborant un arxiu fotogràfic i recull de tot tipus de documentació que parli sobre Vimbodí i Poblet. Ha coordinat la publicació de diverses obres: Llibre de la Festa, Corona poètica de la Mare de Déu dels Torrents i L'Auca de Vimbodí. A més ha redactat molts aricles per a la revista Vimbodí i altres publicacions i edita, des de fa bastants anys, una col·lecció de nadales que, a la vegada que divulguen el missatge i els costums nadalencs, serveixen de felicitació als seus amics.