Vila-seca

Afegir al cistell

Preu: 9,02€

Col·lecció: La Creu de Terme, núm. 11

ISBN: 978-84-89890-91-6

Nombre de Pàgines: 144

Nombre d'il·lustracions: 61

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Gener del 2001

Compartir aquesta pàgina a:

Vila-seca és una població de contrastos: hi conviuen turisme i indústria, natura i urbanització, treball i lleure, passat i futur. Tots aquests contrastos fan que a Vila-seca hi hagi una diversitat particularment atractiva. En aquest llibre s’intenten analitzar aquests elements per contribuir a conèixer la realitat d’aquesta vila.

Josep Morell i Pineda Vaquer

Josep Morell i Torrademè i va néixer a Vila-seca l'any 1959. És llicenciat amb grau (1984) i doctor en Geografia i Història (1989) per la Univeristat de Barcelona, amb la qualificació "excel·lent per unanimitat cum laude", la qual cosa el féu creditor del Premi Extraordinari de Doctorat de l'esmentada universitat (curs 1989-90). Ha treballat a la Facultat de Filosofia i Lletres de Tarragona com a Personal Investigador (BFPI) entre els anys 1983 i 1986, i des d'aleshores és professor agregat de batxillerat, per oposició, a l'IES Gabriel Ferrater de Reus. És autor d'una vintena de llibres i d'una munió d'articles d'investigació sobre les nostres comarques, particularment sobre Reus, Salou, Tarragona i Vila-seca, havent obtingut els premis Dr. Gibert, Antoni Pedrol i Rius, Josep Iglésies i Fort, Francesc Carreras i Candi, entre d'altres. És també jurat fix del premi Agustí Duran i Sanpere. Ha participat i participa en iniciatives culturals, de recerca pedagògiques de l'Agrupació Cultural de Vila-seca, l'Arxiu Històric de Vila-seca, l'Hemeroteca de Tarragona, la Universitat de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili, entre d'altres entitats. 

Pineda Vaquer i Ferrando va néixer l'any 1978 a Vila-seca. Actualment està estudiant l'últim curs d'Història a la Universitat Rovira i Virgili, on va treballar de becària a l'Hemeroteca de la Facultat de Lletres. Ha assistit a diversos cursos: "El món dels déus de l'Amèrica antiga", organitzat pel Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí; el "X Curs d'Ajut A l'Investigador" i el "I Curs de Restauració Documental", ambdós de l'Arxiu Històric Comarcal de Valls; el "Simposi internacional sobre la sàtira i l'humor en la literatura medieval", organitzat per la Fundació Ausiàs March; i el "Seminari de catalogació de material cinematogràfic", a la Universitat Rovira i Virgili. A més, també col·labora habitualment a la revista local "El Pont de Fusta" i amb la Secció de Monografies de l'Associació Cultural de Vila-seca.