Un sojorn a Baden-Baden

Joan Giné-Masdeu

Un sojorn a Baden-Baden

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 12,10€

Col·lecció: Notes de color, núm. 47

ISBN: 978-84-15456-09-4

Nombre de Pàgines: 128

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2012

Compartir aquesta pàgina a:

Un sojorn a Baden-Baden

Joan Giné-Masdeu

El món novel·lesc de Joan Giné-Masdeu retorna en aquest aplec de relats amb més força encara: el Camp de Tarragona, Falset, el Priorat, el Pirineu gironí… Escenaris que s’alternen en un gran cal·lidoscopi ple de colors i de sensacions al voltant de la solitud, el desarrelament, l’amor al límit i el desencís —dels quals el lector pot fer-ne la seva pròpia lectura. Només un viatge a la ciutat balneària de Baden- Baden o el projecte d’excursió a Cortina d’Ampezzo fan possibles les fugides i els retorns constants amb què l’autor intenta arrambar les contradiccions i malícies d’un país que tant estima i que l’omple d’il·lusions fins a l’ofec.

Joan Giné-Masdeu

Joan Giné-Masdeu (Falset, 1950) és llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona. A finals dels anys seixanta, contacta amb altres joves estudiants i publica el llibre Poemes ara (1971). Traslladat com a professor de Llengua i Literatura a Salou i, més tard, a Tarragona, publica dos reculls més, A frec de capitell (1978) i Quadern de geografia (1982). El 1979 guanya el premi de poesia Ramon Muntanyola. Després d’un llarg parèntesi, retorna a la palestra literària i guanya el XX Premi Pin i Soler de novel·la, el novembre del 2009, amb l’obra Els cavalls a la casa de les roses surant, que es publica amb el títol El genet nu. El 2011 participa en l’antologia magna Poesia de frontera. En aquest volum, Un sojorn a Baden-Baden, en Giné-Masdeu aplega tretze relats que consoliden el seu estil narratiu propi, en què realitat i sensualitat lliguen de forma sorprenent amb un llenguatge fluctuant i directe.

Recull de premsa

Toni Orensanz: «Els contes d'"Un sojorn a Baden-Baden" estan influïts per tradicions literàries diverses i s'hi reflecteix la tradicó del nostre país» (Sala de premsa de Cossetània)

‘Un sojorn a Baden-Baden’, Joan Giné-Masdeu (Júlia Costa-Coderch / blog Llegir en cas d'incendi)