Un país, un futur

Josep-Lluís Carod-Rovira

Un país, un futur

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 9,50€

Col·lecció: Prisma, núm. 12

ISBN: 978-84-97911-57-3

Nombre de Pàgines: 120

Mides: 13 x 21 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Setembre del 2005

Compartir aquesta pàgina a:

Un país, un futur

Josep-Lluís Carod-Rovira

«Un país, un futur» recull les darreres aportacions de Josep-Lluís Carod-Rovira per a una Catalunya més forta, capaç de fer front als projectes i desafiaments propis de la modernitat dels nostres dies, apostant perquè uns nous sectors socials, diferents als de sempre, construeixin un país lliure i una societat del benestar i la cultura, que no hagi de demanar permís per existir. Amb un estil alhora elegant i entenedor, clar i català, l'autor planteja un horitzó nacional realment ambiciós que abasta tots els àmbits: la política, l'economia, la cultura, la comunicació i les noves tecnologies. A través de propostes innovadores i poc convencionals, parla del fenomen de la immigració i la cohesió social, les relacions amb Espanya i els altres pobles peninsulars, Portugal inclòs, el paper de la nació catalana a Europa i el món, així com la formulació d'un nou projecte inclusiu de país, tot defensant una política més humana i més viva, lluny de l'encarcarament i la grisor habituals. «Un país, un futur» és una obra valenta, madura i desacomplexada.

Josep-Lluís Carod-Rovira

Fill de pare aragonès i mare catalana, va néixer a Cambrils el 1952. Llicenciat en Filologia Catalna, tècnic superior de planificació lingüística, ha estat professor a l'Escola Universitària de Tarragona i vicepresident de la Universitat Catalana d'Estiu. Guanyador de diversos premis de periodisme i assaig històric, com ara "El Temps", sempre ha mantingut una doble dimensió cultural i política. És autor dels llibres biogràfic Cent personatges del Baix Penedès del Montsià, Marcel·lí Domingo, de l'escola a la República, Rovira i Virgili i la qüestió nacional i Noms que perduren. Seixanta personatges, seixanta retrats. Ha publicat també als assaig polítics Tornar amb la gent, Jublicar la transició, El futur a les mans, La nova Catalunya, i Què pensa Carod-Rovira, com a assaig polític i, entre d'altres enciclopèdies i diccionaris temàtics, ha col·laborat en el Diccionari dels catalans d'Amèrica, Les Amèriqes i Catalunya i El nacionalisme català a la fi del segle XX. 

Activista antifranquista, va ser detingut i empresonat en la caiguda dels 113 de l'Assamblea de Catalunya (1973). Militant de l'esquerra independentista, és diputat al Parlament de Catalunya i president de l'Esquerra Republicana de Catalunya. El desembre de 2003 va ser nomenat conseller en cap de la Generalitat, en el primer govern d'esquerres des de 1939. Tres mesos després, encapçalant la llista en les eleccions al congrés de diputats, obtenia els millors resultats per al seu partit des dels anys trenta. Articulista i conferenciant habitual, és avui un dels polítics més populars del país.