Tota una vida per Àfrica

Josep Frigola i Ribas

Tota una vida per Àfrica

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 18,00€

Col·lecció: El Tinter, núm. 89

ISBN: 978-84-9791-414-7

Nombre de Pàgines: 256

Nombre d'il·lustracions: 52

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Octubre del 2008

Compartir aquesta pàgina a:

Tota una vida per Àfrica

Josep Frigola i Ribas

Els mitjans de comunicació, en voler parlar de l’Església enfoquen abusivament les estructures eclesials, especialment el Vaticà, alguns cardenals o bisbes, les conferències episcopals... Òbviament, el glamour dels focus és una temptació, de manera que el Vaticà, els cardenals o bisbes en qüestió, o les conferències episcopals de torn s’han trobat còmodes acaparant el protagonisme informatiu. Però sabem que aquest plantejament ha donat una visió esbiaixada de la realitat eclesial i massa sovint n’ha motivat el rebuig. És com si, en parlar d’un país, únicament es parlés d’alguns dels seus dirigents. La riquesa humana d’un país o d’un poble va més enllà de la gesticulació que puguin mostrar els seus dirigents davant les càmeres. La realitat de la vida eclesial és la realitat de tot un poble format per homes i dones diversos que es senten vinculats a un projecte comú que s’arrela en Jesús de Natzaret: molts d’ells, vivint situacions compromeses. Més de quaranta anys, deixant enrere l’Empordà amb tot el que signifi ca i glatint intensament per tot el que comporta l’Àfrica, van molt més enllà d’un llibre de records o d’anècdotes. En defi nitiva és TOTA UNA VIDA PER ÀFRICA: un digne botó de mostra de la diversa i rica vivència eclesial que cal agrair a en Josep gaudint del recull de les seves cartes.

Josep Frigola i Ribas

Josep Frigola neix a Ventalló (Alt Empordà) el 21 de juny de 1941 i resideix al veïnat de Vila-robau. Ben jovenet, octubre de 1951, entra al Seminari de Girona. Hi cursa humanitats, fi losofi a i tres anys de teologia. Al setembre de 1962 se’n va a França amb els Missioners d’Àfrica per acabar els estudis. És ordenat capellà a Girona el 27 de juny de 1965. Arriba a Uagadugu (Alt Volta, actual Burkina Faso) el 21 d’octubre de 1965. Aprèn la llengua mossi i exerceix tasques pastorals a la diòcesi de Kupela fins l’estiu de 1984. Entremig, de 1977 a 1980 li encomanen un servei d’animació missionera i vocacional a Catalunya. Destinat al Níger, fa un any d’estudis lingüístics de Haussa a París. A l’agost de 1985 arriba a Níger. Hi serveix en dues missions a l’interior del país: Dogondutchi i Birnin Konni. Pel setembre de 2003 és nomenat conseller pedagògic del Programa d’Educació de Base en l’organisme coordinador de l’acció social de l’Església Catòlica.

Recull de premsa

Madrid acull la presentació de l´edició en castellà de l'epistolari de Josep Frigola (Joaquim Bohigas / Diari de Girona)