Terra i cultura

II Premi Miquel Martí i Pol

Edició a cura d'Helena Morén Alegret i Joaquim Vilarnau

Terra i cultura

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 12,00€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-9791-658-5

Nombre de Pàgines: 68

Nombre d'il·lustracions: 22

Mides: 14,5 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

Terra i cultura

II Premi Miquel Martí i Pol

Edició a cura d'Helena Morén Alegret i Joaquim Vilarnau

El Certamen Terra i Cultura, creat l’any 2008 pel Celler Vall-Llach i la Fundació Miquel Martí i Pol, té com objectiu premiar i promocionar les millors cançons enregistrades amb música original i basats en poemes en llengua catalana. Amb aquest llibre-CD, editat pel Grup Enderrock i Cossetània Edicions, es pretén convertir la gran producció anual de musicacions en català en material didàctic per als centres educatius i per a la divulgació pública. El primer volum Terra i Cultura inclou una vintena de cançons guanyadores i finalistes als premis Miquel Martí i Pol 2008 i 2009. El llibret que l’acompanya és un complement amb la informació necessària sobre els onze poetes musicats i una breu biografia dels seus intèrprets. El llibre-CD, aparador de la creació poèticomusical i eina de treball lúdicocultural per a les escoles, té el suport del Departament d’Educació de la Generalitat, la Institució de les Lletres Catalanes i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Editat per: Helena Morén i Alegret

Edició a cura d'Helena Morén Alegret i Joaquim Vilarnau

Sílvia Pérez Cruz - “Covava l’ou de la mort blanca” de Maria-Mercè Marçal / Joanjo Bosk - “Beatus Ille” de Josep Palau i Fabre / Clara Andrés - “Personatges” de Josep Pedrals / Ismael Inarejos - “Mira’m als ulls” de Miquel Martí i Pol / Maria del Mar Bonet - “Cançó de la bruixa cremada” de Maria-Mercè Marçal / Verdcel (Alfons Olmo i Pau Romero) - “Paraigua, fa# Sol?” de Joan Brossa / Josep Tero - “A Griselda” de Carles Fages de Climent / Bikimel - “Sonet mig tapat amb un llençol” de Joan Brossa / Xavier Baró - “Sextina des d’on surt la veu” deJoan Brossa / Mercè Serramalera - “Frida” de Maria-Mercè Marçal / Gerard Quintana - “A contra-llum, a contra llei” de Maria Mercè Marçal / Marina Rossell - “Per tu retorno” de Maria-Mercè Marçal / Oliva Trencada - “El bé de l’aigua” de Maria Antònia Salvà / Abús (Agustí Busón) - “Onadarbre” de Joan Brossa / Òscar Briz - “Font serena de la llibertat” de Vicent Andrés Estellés / Andreu Rifé - “Poema d’amor” de David Monllau / Ismael Inarejos - “IV Poema Aniversari” de Miquel Martí i Pol / Marcel Casellas i la Principal de la nit so insistent - “Me’n vaig” de Salvador Espriu i Poetristes (Marc Serrats) - “Ho sap tothom, i és profecia” de J.V. Foix.

Recull de premsa

Lluis Llach presenta avui a Barcelona el CD-Llibre del II Premi Miquel Martí i Pol (Agència Europa Press)

Presentació del CD-Llibre Terra i cultura (portal Llibertat.cat)

Lluís Llach presentarà demà el CD-Llibre Terra i Cultura (Web del grup Enderrock)

El millors poemes musicats del 2009, en un llibre-disc (diari Vilaweb)

Sílvia Pérez Cruz guanya el premi ‘Terra i Cultura’, patrocinat per Lluís Llach (Victor Giralt Jonama / BTVNotícies.cat)

Lluís Llach: 'Les cançons serveixen per alguna cosa més que per cantar' (diari Vilaweb)

La verema poètica de Llach (Núria Martorell / diari elPeriódico.cat)

S'ha presentat el cd-llibre 'Terra i cultura. ll Premi Miquel Martí i Pol' (web Grup Enderrock)

"Terra i Cultura", un llibre per apropar música i poesia al públic i als alumnes de secundària (web Llibertat.cat)

Terra i cultura (Pere Mayans / blog El pols de la llengua als Països Catalans)