Terra d’abans

El Mas d’en Bosc, la Serra de la Canya i masies de l’entorn

Enriqueta Vives Farré

Terra d’abans

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 16,50€

Col·lecció: La Plaça dels Arbres, núm. 2

ISBN: 978-84-9034-848-2

Nombre de Pàgines: 192

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Juny del 2019

Compartir aquesta pàgina a:

Terra d’abans

El Mas d’en Bosc, la Serra de la Canya i masies de l’entorn

Enriqueta Vives Farré

Aquest llibre, centrat al terme de Vila-rodona, és una continuació de l’obra Serralada: el Mas d’en Bosc, la Serra de la Canya i masies de l’entorn (2015), de la mateixa autora. De la mà d’Enriqueta Vives Farré anirem, doncs, amb el pensament i la voluntat pels camins d’abans, ens nodrirem d’aquells llinatges i orígens, amb tota una diversitat de costums. Mirarem amb més abast aquells topants, una gent, una terra, a vegades feliç, d’altres ferida i cansada. Enmig dels trencats onatges del passat, encetarem nous exercicis d’històries viscudes. Desvelarem nous episodis o els ampliarem amb més informació. Un període ampli, cobert d’enigmes i d’antigues llegendes, també de collites, plagues, pandèmies, temporals…

Enriqueta Vives Farré

Enriqueta Vives Farré neix el 1941 a Cal Pujolet, una masia de Mas d’en Bosc, pedania de Vila-rodona. Des de ben joveneta conrea el camp del dibuix i la pintura guiada per algunes mestres de l’entorn i més endavant estudia Belles Arts a l’Escola Massana a Barcelona. Passat un temps, inicia un llarg camí d’exposicions individuals i sobrepassa el centenar en nombroses i diverses sales. Mentrestant, durant un període de més de trenta anys, es dedica a la formació d’arts plàstiques.

Per altra banda, altres activitats l’acompanyen sempre. Al costat de la seva trajectòria pictòrica, practica la poesia en totes les seves vessants i la seva obra mereix diversos premis. És membre activa des de fa més de vint anys del Col·lectiu Indret, format per gent de les terres tarragonines amants de l’art de la poesia i que cada any presenta un llibre de poemes a l’Ateneu de Tarragona.

Des de molt abans també es desperta en ella la necessitat de recopilar les vivències d’un passat, tot fent aportació dels seus coneixements i records sobre l’etnografia rural i toponímia d’aquella banda de terra, amb masies escampades, com la que la va veure néixer, i altres testimonis orals. Tot aquest arreplec d’experiències o històries contades van conformar el llibre Serralada, que es va publicar l’any 2015. L’obra que teniu a les mans n’és una continuació.