Temps obert

Relat, criteri i proposta

Josep Bofarull i Núria Ventura

Temps obert

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 14,30€

Col·lecció: Prisma, núm. 42

ISBN: 978-84-9034-692-1

Nombre de Pàgines: 184

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Febrer del 2018

Compartir aquesta pàgina a:

Temps obert

Relat, criteri i proposta

Josep Bofarull i Núria Ventura

Temps obert. Relat, criteri i proposta transcriu llargues converses mantingudes pels autors, els quals tracten amb espontaneïtat, franquesa i convicció temes de què tothom parla un moment o altre, però potser sense aprofundir-hi prou. Aquestes converses tenen en compte dos objectius essencials. D’una banda conviden el lector a plantejar-se qüestions que donen sentit a la vida i, d’una altra, exposen, debaten i qüestionen els temes proposats deixant obertes les conclusions finals i a criteri del lector. En aquest mateix sentit inclouen opinions externes, coincidents o discrepants amb les que ells exposen, precisament amb el propòsit d’enriquir el debat.

Hi trobareu quatre amplis apartats: Situar-se en la vida des de la fe; Ser fidel al camí que puja; Obrir-se a l’horitzó i Resituar-se vers el futur, en què se situen temes com ara la responsabilitat i els compromisos dels laics, la insensibilitat per l’Evangeli, les respostes que ofereix l’Església a qüestions com ara la mort, l’envelliment, la felicitat, la solitud, el paper de la dona en l’Església, el celibat, l’eutanàsia, el futur de les comunitats cristianes, el testimoni de les parròquies, entre molts altres.

Els autors el presenten com una continuació del seu anterior llibre Temps après. Memòria, experiència i compromís (Cossetània, 2015) i amb l’expressa voluntat de compartir novament amb el lector un temps i un espai de lectura i d’escriptura.

Pròleg a càrrec de Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca

Josep Bofarull i Núria Ventura

Josep Bofarull Veciana (la Canonja, 1943) és, des del setembre del 2017, rector de les parròquies de Maspujols, Riudecols, les Irles i les Voltes. Abans havia servit, en etapes diverses de la seva vida i en tasques de creixent responsabilitat, les parròquies de la Puríssima Sang de Reus, Maspujols, Alforja, Sant Pau de Tarragona i Sant Joan de Valls, on va viure intensament les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela del 2011. Fou ordenat prevere en la seva parròquia natal el 30 de novembre de 1968. Des de l’inici ha intentat de viure la seva vocació com a servei. Durant deu anys se li encomanà la Delegació Diocesana de Catequesi, fet que l’ha marcat amb l’estil educador que el caracteritza. A més, ha exercit de vicari episcopal durant vuit anys i d’arxiprest, primer a la ciutat de Tarragona i després a l’Alt Camp. Ha estat sempre disponible per a fer conferències (especialment sobre temes de catequètica, ecumenisme i sagraments), escriure articles en els mitjans de comunicació escrita (L’Isard, L’Enllaç, El Pati, El Vallenc, L’Estímul, Església de Tarragona, El Candeler, etc.), ser tertulià de la ràdio, participar en les entitats ciutadanes, etc.

Núria Ventura Mercè (Valls, 1957) ha estat professora de Llengua Catalana i Literatura a l’Institut Jaume Huguet·Antiga Escola del Treball des del curs 1979-1980 fins al curs 2016-2017. A part de l’activitat docent, el periodisme local ha centrat durant força temps una de les seves ocupacions més entusiastes, bàsicament conreant el gènere de l’entrevista —sobretot en la revista Cultura i en el setmanari El Pati—, però també el de la crònica i el de la crítica cultural, o col·laborant en les pàgines d’opinió de l’esmentat setmanari. L’any 1974 obtingué el certificat de la Junta Assessora per als Estudis de Català (JAEC) en el grau elemental, que capacitava per a l’exercici docent, i en 1976, el de grau mitjà. El mateix 1974 comença a impartir classes de català a diversos nivells d’ensenyament. No pas professionalment, però sí que amb molta assiduïtat, ha format part del que en podríem dir equips de correctors lingüístics no remunerats.

Recull de premsa

Catalunya Religió - 27/05/2018

Flama - 07/03/2018