Temps après

Memòria, experiència i compromís

Josep Bofarull Veciana. Edició a cura de Núria Ventura Mercè

Temps après

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 13,50€

Col·lecció: Prisma, núm. 34

ISBN: 978-84-9034-293-0

Nombre de Pàgines: 168

Nombre d'il·lustracions: 30

Mides: 15 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Gener del 2015

Compartir aquesta pàgina a:

Temps après

Memòria, experiència i compromís

Josep Bofarull Veciana. Edició a cura de Núria Ventura Mercè

Temps après. Memòria, experiència i compromís pretén de resseguir la vida de Josep Bofarull Veciana partint d’una font d’informació importantíssima, la de les converses mantingudes amb ell durant l’estiu del 2014, però havent pogut comptar també amb la col·laboració puntual i enriquidora d’algunes de les seves amistats més particulars i significatives, a bastament coneixedores de la trajectòria del seu amic.

Aquesta edició ha estat plantejada com una entrevista molt àmplia i oberta a Josep Bofarull. L’objectiu principal és extreure’n, de tot plegat, profunditat de pensament i valoració crítica i compromesa en la fe i en la transmissió de la fe, a través del seu propi itinerari per parròquies, accions pastorals, delegacions, etc. i amb la voluntat d’aportar quelcom al present i al futur. No vol ser pas una edició memorialística ni biogràfica. La pretensió és singularitzar i particularitzar el pensament cristià en un temps determinat, en un tarannà concret i en un espai proper, el del Camp de Tarragona.

Josep Bofarull Veciana. Edició a cura de Núria Ventura Mercè

Núria Ventura Mercè (Valls, 1957) és professora de Llengua Catalana i Literatura a l’Institut Jaume Huguet·Antiga Escola del Treball de Valls des del curs 1979-1980. A part de l’activitat docent, el periodisme local ha centrat durant força temps una de les seves ocupacions més entusiastes, bàsicament conreant el gènere de l’entrevista —sobretot en la revista Cultura i en el setmanari El Pati—, però també el de la crònica i el de la crítica cultural, o col·laborant en les pàgines d’opinió de l’esmentat setmanari. L’any 1974 obtingué el certificat de la Junta Assessora per als Estudis de Català (JAEC) en el grau elemental, que capacitava per a l’exercici docent, i en 1976, el de grau mitjà. El mateix 1974 comença a impartir classes de català a diversos nivells d’ensenyament. No pas professionalment, però sí que amb molta assiduïtat, ha format part del que en podríem dir equips de correctors lingüístics no remunerats.

Josep Bofarull Veciana (la Canonja, 1943) és, des de l’any 2002, rector de la parròquia de Sant Joan de Valls, on va viure intensament les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela del 2011. Abans havia servit les parròquies de la Puríssima Sang de Reus, Maspujols i Sant Pau de Tarragona, en etapes diverses de la seva vida i en tasques de creixent responsabilitat. Fou ordenat prevere en la seva parròquia natal el 30 de novembre de 1968. Des de l’inici ha intentat de viure la seva vocació com a servei. Durant deu anys se li encomanà la Delegació Diocesana de Catequesi, fet que l’ha marcat amb l’estil educador que el caracteritza. A més, ha exercit d’arxiprest, primer a la ciutat de Tarragona i ara a l’Alt Camp. Ha estat sempre disponible per a fer conferències (especialment sobre temes de catequètica, ecumenisme i sagraments), escriure articles en els mitjans de comunicació escrita (L’Isard, L’Enllaç, El Pati, El Vallenc, L’Estímul, Església de Tarragona, El Candeler, etc.), ser tertulià de la ràdio, participar en les entitats ciutadanes, etc.

Recull de premsa

Serra d'Or - maig de 2015

Reus Digital - 22/04/2015

Catalunya Cristina - abril de 2015

Cultura (AAEET Valls) - abril de 2015

TAC 12 - 10/02/2015

El Portal Nou - 27/01/2015