Teatre I

L’últim tren La mentida La terra ens crida Error de perspectiva

Pere Mialet i Rabadà

Teatre I

Afegir al cistell

Preu: 9,02€

Col·lecció: Talia, núm. 1

ISBN: 978-84-89890-87-9

Nombre de Pàgines: 224

Mides: 12 x 16,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Desembre del 2000

Compartir aquesta pàgina a:

Teatre I

L’últim tren La mentida La terra ens crida Error de perspectiva

Pere Mialet i Rabadà

L’any 2000 ha estat el centenari del naixement de Pere Mialet. Un escriptor del segle XX. Una vida dedicada a l’escriptura. Una escriptura que no amaga les maneres d’una societat canviant, d‘una llengua en evolució. D’entre la seva producció literària, destaca pel seu pes específic l’apartat teatral. En ocasió del centenari del seu naixement, s’editen en tres volums algunes de les seves obres teatrals més representatives, algunes ja publicades i d’altres totalment inèdites.

Pere Mialet i Rabadà

(Valls, 1900-Barcelona, 1968). Periodista i literat. De ploma fàcil, Pere Mialet va conrear una gran quantitat de gèneres literaris -poesia, contes, narracions, novel·la, teatre, periodisme-, d'entre els quals destaca el periodisme, gènere en què demostrà que no només tenia vocació sinó un gran ofici. 

Paral·lelament al periodisme anà desenvolupant una vessant de creació literària. Acabada la guerra, Pere Mialet, com tants altres defensors de la llibertat, va haver de reaprendre a escriure. El teatre es va convertir en la seva passió. Coneixedor de l'actualitat teatral internacional, i en particular del teatre francès contemporani, es va inclinar per fer un tipus de teatre fàcil i sense complicacions i destacà en un moment en què el teatre català estava passant un dels períodes més díficils de la seva història.