Tarragona 1950-2000

Itinerari visual

Jordi Piqué Padró i M. Elena Virgili Bertran

Tarragona 1950-2000

Afegir al cistell

Preu: 37,50€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-96035-35-5

Nombre de Pàgines: 432

Nombre d'il·lustracions: 840

Mides: 21,7 x 30,7 cm

Enquadernació: Tapa dura

Data primera edició: Abril del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

Tarragona 1950-2000

Itinerari visual

Jordi Piqué Padró i M. Elena Virgili Bertran

Hom sol dir que l’existència és com un viatge en el qual la vida s’escola indefugiblement, però malgrat aquest sentiment de fugacitat, podem interpretar que les persones hem passat i passem com a hostes actius per aquesta ciutat més que bimil·lenària. Les imatges publicades són un reflex que mostra la petjada col·lectiva de diferents generacions a la Tarragona dels últims cinquanta anys. Una història, com totes, amb encerts i errors. Un itinerari que s’inicia en la immobilitat dels anys cinquanta, continua amb les transformacions meteòriques esdevingudes a partir de la meitat de la dècada dels seixanta i acaba en els records més propers d’una ciutat emplaçada a les portes del segle XXI.

Jordi Piqué Padró i M. Elena Virgili Bertran

Jordi Piqué Padró. Doctor en Història Contemporània per la Universitat Rovira i Virgili i màster en Arxivística per la Universitat Autonòma de Barcelona. És arxiver del Cos de Titulars Superiors de la Generalitat de Catalunya i director de l'Arxiu Històric de Tarragona des de l'any 1992, càrrecs que compagina amb el de president del Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona i director de les Publicacions del Cercle i de la revista Kesse. També dirigeix la col·lecció Microhistòria, que edita Arola Editors. Ha escrit i coordinat, individualment o amb altres autors, nou llibre i ha publicat quaranta-vuit articles en diferents revistes especialitzades. 

M. Elena Virgili Bertran. Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Des de l'any 1988 és la responsable de la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona. Ha fet de comissària de diverses exposicions organitzades pel Museu d'Història de Tarragona així com també ha participat en l'elaboració de cd-rom, guies i catàlegs d'història local. Ha col·laborat en programes sobre història en la televisió local i ha publicat articles en punlicacions periòdiques tarragonines. També ha publicat treballs sobre el franquisme, la Guerra Civil i la premsa en col·lecció de Publicacions del Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona.