Santa Coloma de Cervelló

Afegir al cistell

Preu: 9,00€

Col·lecció: La Creu de Terme, núm. 19

ISBN: 978-84-95684-61-5

Nombre de Pàgines: 112

Nombre d'il·lustracions: 68

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Març del 2002

Compartir aquesta pàgina a:

En la història de Santa Coloma de Cervelló hi trobem fets significatius que equiparen aquest petit poblet amb la resta de municipis de la comarca del Baix Llobregat. Arrenca a l’edat mitjana i no hi falta la seva església romànica ni el seu castell. Dels temps moderns han arribat fins als nostres dies un bon nombre de masies d’inequívoca i majestuosa presència. Amb la industrialització va arribar la Colònia Güell, la seva gran fàbrica i la seva arquitectura modernista. No és fins a les acaballes del segle passat i principis del segle actual quan s’inicien els grans projectes de creixement urbanístic que multiplicaran la població del municipi i configuraran un nucli urbà ben diferent. Aquest llibre ens parla d’aquesta història i de la Santa Coloma actual, i ens descriu un itinerari modernista per la Colònia Güell i un altre per les masies del terme

Josep Padró Margó i Joan Riquelme Domingo

Josep Padró i Margó és fill de la Colònia Güell. Ha estudiat la història d'aquest nucli urbà i ha publicat treballs de recerca sobre els seus orígens, la col·lectivització feta durant la Guerra Civil, el franquisme i l'Ateneu Unió. Ha estat vinculat al moviment cultural i veïnal de Santa Coloma de Cervelló, expecialment a la Colònia Güell, i actualment forma part de la junta del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, mitjançant el qual va participar en l'organització de l'exposició El brogit de la indústria, sobre la industrialització de la comarca. És mestre d'escola i professor de geografia i història a l'ensenyament secundari. En aquest camp ha publicat llibres de text de ciències socials, quaderns de treball i guies didàctiques sobre el Baix Llobregat, el delta de l'Ebre i el Pallars Sobirà. 

Joan Riquelme i Domingo és fill de Sants (Barcelona), on va estar vinculat al moviment escolta. Va arribar a Santa Coloma de Cervelló el 1973, i aviat arrelà en el moviment cultural i veïnal. És administratiu comptable. Com a estudiós de l'arqueologia, ha treballat en les restes ibèriques del municipi. El 1976 va il·lustrar la reedició d'un treball de mossèn Frederic Martí Albanell sobre les masies del terme municipial. Ha participat en l'organització de l'Exposició gràfica de Santa Coloma de Cervelló (1998) i en l'exposició Els laietans pontpedrosins (1999)