Rurals i urbanes

Narcís Oller

Rurals i urbanes

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 15,60€

Col·lecció: Biblioteca Narcís Oller, núm. 4

ISBN: 978-84-9791-580-9

Nombre de Pàgines: 176

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Gener del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

Rurals i urbanes

Narcís Oller

«A Rurals i urbanes, Narcís Oller va recollir narracions curtes que havia donat a conèixer en publicacions periòdiques i que anteriorment no havia reunit en llibre. Publicat quan Oller més apartat estava dels cercles decisius de la cultura catalana, només s’havia reeditat en les obres completes del novel·lista. Aquesta edició a la Biblioteca Narcís Oller constitueix l’ocasió de descobrir unes narracions molt variades que mantenen una vigència plena per al lector actual. S’hi troben peces com “Un divendres de la Solís”, fonamental per comprendre el procés d’escriptura de la novel·la Pilar Prim

Introducció de: Montserrat Corretger

Narcís Oller

Narcís Oller (Valls, 1846 – Barcelona, 1930) és considerat el patriarca de la novel·la catalana contemporània, ja que és amb ell que la narrativa de la Renaixença aconsegueix els requisits intel·lectuals i formals necessaris per fer-se un lloc en el context europeu de l’època. Advocat d’ofici, va iniciar-se en les lletres catalanes de la mà del seu cosí, el crític Josep Yxart, el qual, juntament amb Joan Sardà, l’acompanyaren i esperonaren en les successives publicacions. És autor de novel·les tan destacades com La papallona (1882), L’escanyapobres (1884), Vilaniu (1886), La febre d’or (1890-92), La bogeria (1899) i Pilar Prim (1906), i de reculls de contes com Croquis del natural (1879), Notes de color (1883), De tots colors (1888), Figura i paisatge (1897), Rurals i urbanes (1916) i Al llapis i a la ploma (1918). També cal fer esment de dues facetes força desconegudes: la de dramaturg i la de traductor, que va desenvolupar sobretot en la darrera etapa de la seva vida. Per últim, entre els anys 1913 i 1918 va escriure les seves Memòries literàries, en què evoca la seva trajectòria com a escriptor. Oller va obtenir un gran prestigi literari dins i fora de Catalunya, i les seves obres foren traduïdes de seguida a altres llengües, com el castellà, el francès, l’italià o el rus. El novel·lista va defensar aferrissadament al llarg de la carrera literària la seva opció lingüística a favor del català, en un moment en què aquesta decisió no s’escapava del debat i la polèmica.

Recull de premsa

Rurals, urbanes y eternas prosas de Narcís Oller en un gran volumen de Cossetània (Juan Pedro Yániz / diari ABC)

"Rurals i urbanes", que ara publica Cossetània, representa l’evolució de Narcís Oller cap al Modernisme (Sala de premsa de Cossetània)

Surt a la venda «Rurals i urbanes», el llibre que retrata el «gir modernista» de l'escriptor Narcís Oller (Anna Estallo / diari El Punt)

Comentari sobre "Rurals i urbanes", de Narcís Oller (Anton M. Dilla Pena)

Narcís Oller i la vigència narrativa (Pere Guixà / diari Avui)

La «memorabilia» de Narcís Oller (Pere Guixà / revista Serra d'Or)