Rojals: un poble, un terme, una gent

Josep Insa Montava

Rojals: un poble, un terme, una gent

EXHAURIT

Preu: 12,02€

Col·lecció: El Tinter, núm. 22

ISBN: 978-84-95684-09-7

Nombre de Pàgines: 176

Nombre d'il·lustracions: 32

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Juny del 2001

Compartir aquesta pàgina a:

Rojals: un poble, un terme, una gent

Josep Insa Montava

L’any 1151, els fills de Ramon Ponç de Cervera, Hug i Guillem Ramon, conqueriren Rojals, que al llarg de segles havia estat sota domini sarraí. Per tant, durant l’any 2001 s’escau el 850è aniversari d’aquest esdeveniment tan decisiu per a la història futura del poble. Al llarg de les pàgines d’aquest llibre, hi trobareu la història del poble de Rojals i del seu antic terme, integrat també pels nuclis del Pinetell, la Bartra i els Cogullons i per una munió de masos ben dispersos. I, junt amb la seva història, una aproximació minuciosa als seus protagonistes, és a dir, a la seva gent. Aquest volum és només una primera entrega d’una obra més àmplia, la segona part de la qual aviat veurà la llum.

Josep Insa Montava

Josep Insa Montava va néixer al Poblenou, Barcelona, l'any 1938. Des dels tres anys viu a Valls, on des de ben jove s'integrà plenament, de manera especial en el món dels esports d'equip. Aviat s'entusiasmà en els esports individuals per allò de poder conèixer nous horitzons: primer ciclisme i després l'excursionisme li obriren les portes a un món nou i s'i llençà de ple als divuit anys.

Al llarg dels anys ha practicat l'escalada, l'alpinisme i l'esquí de muntanya i de fons. Això l'ha portat a conèixer i a recórrer diferents serralades en diversos continents interressant-se de mica en mica per l'estudi de cultures, de l'arqueologia i de l'etnografia.

Des del 1965, Josep Insa és un rojalenc adoptiu. Ja a finals dels anys seixanta va començar a recollir documentació relativa a aquest poble de la muntanya. És autor de vierses guies excursionistes. L'any 1997 publicà De la muntanya al mar, amb itineraris per les comarques de la Conca de Barberà, l'Alt Camp i el Tarragonès; el 2000 aparagué De les Muntanyes de Prades a l'Ebre, pel Baix Camp, el Priorat, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre, i el 2001 presentava Per les Terres de l'Ebre en BTT, a peu o a cavall, que completa una triologia que abraça totes les comarques tarragonines.