Riudoms

Afegir al cistell

Preu: 12,02€

Col·lecció: La Creu de Terme, núm. 9

ISBN: 978-84-89890-81-7

Nombre de Pàgines: 256

Nombre d'il·lustracions: 163

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Novembre del 2000

Compartir aquesta pàgina a:

Com si es tractés d’una enciclopèdia que aplega materials molt esparsos, ens trobem davant de la primera obra de recerca i de síntesi, amena i detallada, de l’univers riudomenc, on els autors realitzen, amb cura i paciència, una radiografia total, profusament documentada —amb força aspectes inèdits o poc coneguts—, dels més de sis mil anys d’història que s’han escolat sobre el territori que ocupa avui el municipi de Riudoms.

Joan-Ramon Corts i Josep M. Toda

Joan-Ramon Corts Salvat (1962). Llicenciat en Geografia i Història per la UB. Professor de Ciències Socials, col·laborador en diversos mitjans de comunicació, ha estat secretari i cap de publicacions del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP), i director de la seva revista, Lo Floc. Des de 1982, en què s'inicià la seva tasca d'inventariat i ordenació, té al seu càrrec l'Arxiu Històric de Riudoms, del qual va ser nomenat oficialment Arxiver Municipal l'any 1993. Està en possessió d'un màster en Arxivística per la URV. És coautor dels estudis L'avellaner a Riudoms i El fons documental de l'Arxiu Històric Municipal de Riudoms (segle XIV-1939) -aquest obtingué el Premi Arnau de Palomar d'Investigació l'any 1989-, publicats pel CERAP. Amb Josep M. Toda Serra ha publicat Gegants i capgrosssos de Riudoms. Una panoràmica actual del món geganter català i internacional, obra guardonada amb un dels dos accèssits en què es dividí el XII Premi d'Investigació Antoni Pedrol Rius de Reus l'any 1994. Col·laborador de moltes iniciatives ciutadanes, actualment realitza el doctorat en Història del segle XX. 

Josep M. Toda Serra (1954). Llicenciat en Filologia Catalana per la UB. Professor de Llengua catalana i Literatura. Molt actiu pel que fa a l'estímul de la creació literària, alumnes sens presentats a tots cinc convocatòries celebrades del Concurs d'Àmbit Nacional El gust per la lectura. Ha estat corresponal durant molt de temps a diversos mitjans de comunicació comarcals i nacionals. Ha estat redactor de Lo Floc i ara ho és de L'Om. Revista de Riudoms. Soci fundador i exdirectiu del CERAP. És coautor del singular llibre Cinc Carnestoltes al poble del "Sac". Col·laborador assidu de moltes inicitavies ciutadanes, darrerament ha cursat un màstic a la URV titualt Tendències actuals de l'estudi de la Literatura.