Remenant cassoles

Les cuines tradicionals del barri antic de Valls

Recull a cura de Sula Antic

Remenant cassoles

EXHAURIT

Preu: 11,00€

Col·lecció: El Cullerot, núm. 26

ISBN: 978-84-96035-88-1

Nombre de Pàgines: 136

Mides: 16,5 x 23, 5 cm

Enquadernació: en rústica

Data primera edició: Gener del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

Remenant cassoles

Les cuines tradicionals del barri antic de Valls

Recull a cura de Sula Antic

Aquest llibre, que també hauria pogut tenir com a títol Les cuines tradicionals de les veïnes del barri antic de Valls, descriu amb molta estima el paisatge gastronòmic i humà de Valls, ciutat castellera i calçotaire de Catalunya. Recopilar i alhora difondre el patrimoni culinari és un dels objectius d’aquest recull de receptes que es presenten acompanyades d’un apunt biogràfic dels veïns i veïnes que han ajudat a l’elaboració del receptari com un esbós antropològic al paisatge humà vallenc. Són gent que estimen Valls, per tant mereixedors d’una petita ressenya identitària i de veure reflectit el seu art de remenar cassoles escrit en un llibre. La cuina forma part d’un territori i de la seva cultura, i en aquest cas hi trobarem una forta vinculació a la terra d’una gent amb una capacitat extraordinària per cuinar i aplegar-se al voltant d’una taula per gaudir d’una bona cassola i de passada encetar conversa amable. Preservar les cuines tradicionals és contribuir a preservar el nostre patrimoni. Pel que fa a les receptes, hi trobareu des de les suculències d’un fricandó fins la cassola del tros, als cargols amb ganyils, el conill a la maquilimòquili o la ratafia de llet de cabra. Tot amanit pels comentaris plens d’ironia gastronòmica i saviesa de la Sula Antic, que estimulen i fan més amable la lectura.

Recull a cura de Sula Antic

"Sula Antic és una veïna de Valls, propera als noranta anys, que tota la vida ha viscut al barri antic i que dóna acollida a un col·lectiu de veïns perquè manifestin l'opinió dels qui viuen i treballen el dia a dia del barri". Amb aquesta lacònica ressenya de natalici literaria apareixia al setmanari vallenc El Pati Sula Antic, un personatge de ficció creat per un col·lectiu de veïns amb la voluntat d'utilitzar-lo com a element d'opinió en el marc del debat ciutadà sobre el barri antic de Valls, que ha viscut moments de molta intensitat. 

No és fàcil explicar la realitat a través d'un personatge, però els pares de la Sula han aconseguit, des de fa tres anys, combinar literatura amb periodisme. La publicació de Cartes de la Sula (2002) i Cartes de la Sula, dos anys jugant a la mona (2003) mostren que hi pot haver una altra manera de dir les coses i com un personatge entranyable pot crear opinió i alhora estimular el plaer de la lectura.

Ara Sula Antic ens sorprèn amb un recull de cuina, i ens regala, a partir d'un interessant exercici literari, la visió antropològica de la gastronomia tradicional del barri. De ben segur que algun membre del col·lectiu gaudeix més del compte Remenant cassoles