Records d’excursió

Francesc Maspons i Anglasell

Records d’excursió

Afegir al cistell

Preu: 9,00€

Col·lecció: Altres natura

ISBN: 978-84-96035-64-5

Nombre de Pàgines: 96

Mides: 12 x 21 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Setembre del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

Records d’excursió

Francesc Maspons i Anglasell

En aquest llibre, Maspons recull caminades i ascensions fetes amb alguns dels excursionistes més importants de la seva època (Artur Osona, Bosch de la Trinxeria), alhora que ens transmet una visió del territori i del paisatge de gran interès literari i històric. En tots aquests textos, Maspons dóna una lliçó de llenguatge, escrivint unes planes d’una riquesa de mots i una puresa d’expressions excepcional. A cada ratlla hi sura el gran amor de Maspons pel seu país, amb una identificació gairebé tel·lúrica amb la geografia catalana. Records d’excursió es publicà l’any 1951 i tingué una edició molt reduïda de 200 exemplars, amb una divulgació extremadament limitada. Amb la reedició d’aquesta obra dins de la col·lecció Pioners, posem a l’abast del lector actual una de les obres més desconegudes de la bibliografia excursionista catalana, que havia esdevingut un dels llibres més buscat en els llibreters de vell.

Francesc Maspons i Anglasell

(1872-1966), eminent jurisconsult i excursionista de gran prestigi, lligà durant els seus 94 anys l'amor per Catalunya, Europa i l'excursionisme. Europeista avant la lettre, amb càrrecs de les institucions europees de Ginebra i la Haia, va ser president del Centre Excursionista de Catalunya i de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, i participà en moltes excursions i activitats. 

Al final de la seva vida publicà Records d'excursió, una mena de memòris de la seva vida excursionista, on recull algunes de les caminades i ascensions fetes amb alguns dels excursionistes més importants de la seva época (Artur Osona, Bosch de la Trinxeria), alhora que mostra una visió del paisatge i del territori avui en dia malauradament desapareguda. Amb un llenguatge ric i d'una gran puresa, Maspons ens transmet una visió del territori i del paisatge de gran interès literari i històric. Amb la publicació d'aquest llibre la col·lecció Pioners posa a l'abast del lector actual una de les obres més desconegudes de la bibliografia excursionista catalana. 

Recull de premsa

Revista Vèrtex - agost del 2017