Rapinyaires a Catalunya

Conèixer-los i observar-los

Màrius Domingo

Rapinyaires a Catalunya

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 12,80€

Col·lecció: Physis, núm. 2

ISBN: 978-84-9791-753-7

Nombre de Pàgines: 108

Nombre d'il·lustracions: 70

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

Rapinyaires a Catalunya

Conèixer-los i observar-los

Màrius Domingo

La intenció d’aquest treball és donar a conèixer de manera clara i entenedora els ocells de presa, tant diürns com nocturns, que hom pot observar de forma més o menys fàcil a Catalunya. Els rapinyaires són, sens dubte, els ocells més espectaculars de la nostra fauna, i desperten admiració i atenció dels humans des del principi de la història. Però aquesta atenció sovint es basa en mites, llegendes i fins i tot ignorància. Amb aquest senzill treball, de forma entenedora però rigorosa, s’intenta fer possible que qualsevol excursionista, muntanyenc, ciclista, fotògraf, boletaire, etc., en resum,tothom que s’atansi a la natura i observi de forma ocasional una àliga o un falcó, pugui conèixer què és o què podria ser.

Màrius Domingo

El Màrius Domingo ha mirat cap al cel des de ben petit. Els rapinyaires han estat la seva passió des de l’adolescència. Els primers treballs a l’institut i els primers que ha publicat han estat sobre rapinyaires diürns o nocturns. Posteriorment, ha estudiat sobretot les àligues i els falcons, sempre amb una clara orientació proteccionista: estudis d’impacte d’infraestructures, seguiment de reproduccions, treballs biogeogràfics, plans de gestió i millora de diversos espais amb poblacions d’espècies escasses i censos de tota mena. En aquests anys ha publicat treballs en solitari i col·lectivament, entre els quals destaca la descoberta del primer cas de poliàndria en l’àliga perdiuera i llibres sobre rapinyaires nocturns, l’àliga perdiuera, entre d’altres. També ha participat en presentació de ponències en congressos internacionals a Portugal, Espanya i a casa nostra. Milers d’hores d’observacions, d’ençà de finals dels setanta, seguits d’una dedicació que encara dura a l’estudi i a la protecció dels ocells més espectaculars de la nostra fauna garanteixen un coneixement que intenta resumir i condensar en aquest llibre. I, encara més, una estimació molt gran que porta afegit un esperit crític molt marcat contra la deriva excessivament manipuladora que darrerament marca qualsevol estudi sobre fauna a tot el món.

Recull de premsa

Guia de rapinyaires pensada en català (Anna Estallo / diari El Punt)

Andreu Escolà: "La publicació de llibres com "Rapinyaires a Catalunya" és important per al coneixement i el respecte a aquests ocells" (Sala de premsa de Cossetània)

Guia de rapinyaires pensada en català (Anna Estallo / diari El Punt)

Presentació de “Rapinyaires de Catalunya” al Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà (Ràdio Montblanc)

"Berni Álvarez", "I un cop de vent els despentina" i "Rapinyaires a Catalunya" són novetats dels autors de les comarques de Tarragona per Sant Jordi  (Sala de premsa de Cossetània)

Novetats editorials per Sant Jordi (TAC 12)

Apunts Sant Jordi 2011 (TDCamp / Televisió de Cambrils)

Màrius Domingo, tot natura (Lena Paüls / blog Pont d'Enseula)