Ramon Vidal-Barraquer i Marfà

Cooperació, tècnica i mestratge

Marcel·lí Piñana Edo

Ramon Vidal-Barraquer i Marfà

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 11,50€

Col·lecció: Cooperativistes Catalans, núm. 27

ISBN: 978-84-9034-383-8

Nombre de Pàgines: 96

Nombre d'il·lustracions: 15

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Gener del 2016

Compartir aquesta pàgina a:

Ramon Vidal-Barraquer i Marfà

Cooperació, tècnica i mestratge

Marcel·lí Piñana Edo

RAMON VIDAL-BARRAQUER I MARFÀ (Sarrià, 1920-Cambrils, 1998)

D’arrels familiars cooperatives i doctor en enginyeria agrònoma, fou un important referent tècnic per a la pagesia de la demarcació de Tarragona en els darrers decennis del segle XX.

Des de la direcció de l’Estació Enològica de Reus va desenvolupar la recerca en el camp de l’enologia i, després, de la fruita seca, especialment de l’avellaner. En qualitat de president impulsor del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Priorat (1953-1985), apostà per la comercialització del vi de qualitat.

En el camp de la cooperació provincial, va acabar liderant la Unió Agrària Cooperativa entre 1976 i 1980 i, en l’àmbit català, va participar en l’endegament i la consolidació de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (1983-1990).

Durant trenta-nou anys va presidir la Cooperativa Agrícola de Cambrils (1959-1998), dinamitzant-ne el creixement i la seva modernització.

L'any 1992 la Generalitat de Catalunya li concedí la medalla al mèrit agrícola.

Marcel·lí Piñana Edo

Marcel·lí Piñana Edo (Benicarló, 1949) és llicenciat en geografia i història, diplomat en estudis avançats d’història contemporània i en magisteri. Professor de geografia i història del cos d’ensenyament secundari, ha col·laborat en activitats de formació del professorat organitzades per l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili. És coautor de diversos opuscles didàctics relacionats amb l’entorn i el patrimoni.

En recerca, cal destacar els treballs d’àmbit local de cooperació agrària, com per exemple el llibre de Joan Mestre i Mestre, un cooperativista dintre de l’estructura franquista, publicat en aquesta mateixa col·lecció, i els específics de cooperació agrària El Sindicat Agrícola de Riudoms (1902-1940) i Cooperativa Agrícola de Riudoms (1956-2006).

Participa en un equip d’investigació que estudia i promou els valors cooperatius a l’ensenyament de mestres i a l’escola Primària, vinculat a la Universitat Rovira i Virgili.                                                                                                                                                                                                                                                        

Recull de premsa

Revista Cambrils - 18/04/2016

Revista Cambrils - 02/02/2016