Quaderns deltaics

III Premi de Narrativa Cristòfol Despuig

Josep Igual

Quaderns deltaics

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 13,40€

Col·lecció: Notes de color, núm. 19

ISBN: 978-84-9791-422-2

Nombre de Pàgines: 176

Mides: 15,5 x 23,3

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Gener del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

Quaderns deltaics

III Premi de Narrativa Cristòfol Despuig

Josep Igual

Ofrenen literatura en estat pur, aquests quaderns, trenats des d’un jo o des de tota una assemblea d’ànimes, un relat en marxa on la trama no és cap altra que el pas dels dies i els sediments, fragmentaris i fràgils, que la voluntat del prosista va deixant-nos en la pàgina creativa i reflexiva. L’autor reuneix, amb destra cocteleria personal, tradicions i modernitats, certeses provisionals, perfils del do de gents, sabors, músiques… Aquests Quaderns deltaics apleguen les visions i plasticitats d’un escriptor de raça (Gerard Vergés dixit) que s’acull a l’eterna actualitat de l’humanisme.

Josep Igual

Josep Igual va néixer a Benicarló, Baix Maestrat, el 1966. Viu a Sant Carles de la Ràpita, Montsià, des dels anys noranta. Ha conreat la poesia, la narrativa i el periodisme. La seva obra ha rebut diversos guardons com són el Ciutat de València de poesia del 1988, o el Sebastià Juan Arbó de novel·la del 1997. Entre els seus títols destaquen els llibres de versos 35 poemes (1988), Lector d’esperes (1990), Rebotiga del brocanter (1999), Poemes escollits (2007) i Ditades al vidre (2008). Ha publicat el llibre de contes Faules mamíferes (2007), els perfils biogràfics Retrats de butxaca (2006), els dietaris L’any de la fi del món (1999) i El rastre dels dies (2004), i les novel·les Cabotatge (1997), El cor cansat (1997), Les clarianes i els dols (2000) i Torn de nit (2005). En paral·lel a la seva vessant literària ha musicat textos propis i d’altres autors com a cantautor. Ha editat el CD Sort de tu (1998), i ha fet recitals arreu de la nostra geografia. Ha col·laborat com a articulista en diverses publicacions periodístiques, culturals i literàries. Amb Quaderns deltaics ha guanyat el premi Cristòfol Despuig de Tortosa del 2008.

Recull de premsa

Les lúcides visions de l'escèptic (Jordi Llavina / El Mundo)

Literatura i vida (Josep Manuel San Abdón / 3x4 info)

Maria Josep Margalef: "Quaderns deltaics contribueix a fixar l'imaginari ebrenc" (Sala de premsa de Cossetània)

"Quaderns deltaics", de Josep Igual (Jesús M. Tibau / blog Tens un racó dalt del món)

Quaderns igualians (Xavier Garcia / diari El Punt)

Josep Igual: "El meu objectiu no és ser als aparadors sinó lluitar contra els meus límits" (Gemma Lleixà / revista Canvi Setze)

Josep Igual, el seu dietari i la seva excel·lent literatura (Jordi Ferré / blog De tard en tard)

Josep Igual publica el dietari amb què va guanyar el tercer premi de narrativa Cristòfol Despuig (Natàlia Borbonès / diari El Punt)

Un crit enmig del soroll (Joan Garí / blog Ofici de lector)

Josep Igual · «Quaderns deltaics» (blog El basar de les espècies)

Josep Igual: "En el fonament de tot el que faig crec que hi ha el dietarisme i la poesia" (Sala de premsa de Cossetània)