Poesia, llengua i llibertat

El Grup de la Font del Cargol

Albert Calls i Xart

Poesia, llengua i llibertat

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 15,00€

Col·lecció: Quaderns de la Font del Cargol, núm. 1

ISBN: 978-84-9034-527-6

Nombre de Pàgines: 160

Mides: 15 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2015

Compartir aquesta pàgina a:

Poesia, llengua i llibertat

El Grup de la Font del Cargol

Albert Calls i Xart

Premià de Mar als anys setanta tenia una població jove i culturalment inquieta. En el context del final del franquisme, amb el lideratge de l’escriptor i professor Valerià Pujol, de Premià de Dalt, es crea un nou espai cultural en què conflueixen autors com Rafael Vallbona, Martí Rosselló, Pep Bras, M. Antònia Grau, Jordi Bilbeny, Ventura Ametller o Teresa d’Arenys, entre molts d’altres. Primer són escriptors de la comarca, però el treball del grup creix i s’amplia molt més enllà, i aconsegueix la participació d’autors i artistes d’arreu.

Crònica de la memòria i alhora assaig d’autodescoberta, en aquest treball s’explica la trajectòria del Grup de la Font del Cargol a través de les veus dels que hi van participar, entre 1970 i 1984, a la vegada que s’analitza quin és el seu llegat cultural. Des dels orígens, al Taller Obert d’Expressió, es mostra el que van ser aquells anys combatius construïts a cop de poema, defensant la primera barricada de la llengua catalana i la llibertat d’escriure sense restriccions de cap mena, quan tot just se sortia de la grisor de la dictadura.

El volum inclou també una antologia de textos dels llibres que es van publicar a la col·lecció Quaderns de la Font del Cargol.

Albert Calls i Xart

(Cabrera de Mar, 1966). Periodista i escriptor. Ha treballat per a El Punt, l’Avui, l’Ara i nombrosos mitjans de premsa comarcal. Ha fet de llibreter, fou un dels impulsors de la llibreria Proa Premià, i d’editor a diversos segells editorials. Activista cultural que viu als peus del castell de Burriac, ha publicat llibres de poesia, narrativa i assaig; ha codirigit el documental Nosaltres, els maresmencs i impulsa la plataforma de micromecenatge Quorum Llibres, de 9 Grup Editorial.

Recull de premsa

El Punt Avui / Cultura - 20/11/2016

Tribuna Maresme - octubre de 2016

Diari Maresme - 21/09/2016

Tribuna Maresme - setembre de 2016