Pirineus. 50 joies de l’art romànic

Carles Cartañá i Jordi Longás

Pirineus. 50 joies de l’art romànic

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 23,80€

Col·lecció: Khroma, núm. 15

ISBN: 978-84-9034-408-8

Nombre de Pàgines: 120

Nombre d'il·lustracions: 108

Mides: 24 x 22,5 cm

Enquadernació: Tapa dura

Data primera edició: Març del 2016

Compartir aquesta pàgina a:

Pirineus. 50 joies de l’art romànic

Carles Cartañá i Jordi Longás

Aquest llibre us ofereix un recorregut per la història, l’art i la llegenda dels Pirineus a partir dels 50 temples romànics més bells que es poden trobar des de la costa del Mediterrani fins al Cantàbric. Són construccions de caràcter religiós de l’època medieval en forma d’humils ermites, esglésies parroquials, complexos monàstics i grans catedrals que foren construïts pels volts de l’any 1000 sota les directrius del romànic. Concretament, era l’època en què l’imperi carolingi es debilitava per donar pas a comtats i regnes que naixien en la frontera d’Al-Andalus, i que avui configuren Navarra, Aragó i Catalunya.

 

“Editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat”

Fotografia de: Jordi Longás Mayayo

Carles Cartañá i Jordi Longás

Jordi Longás Mayayo (Barcelona, 1960) és fotògraf, alpinista i pedagog. Treballa de professor en la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Ha publicat milers de fotografies i un centenar d’articles en les principals revistes de muntanya del país i és autor d’onze llibres de gran format, set dels quals dedicats als Pirineus. Es dedica a l’excursionisme i l’alpinisme des dels tretze anys. Ha fet ascensions a nombroses muntanyes fora de les nostres fronteres (Alps, Atles, Andes), però els Pirineus són les seves muntanyes favorites i les que coneix millor.

Carles Cartañá Mantilla (Barcelona, 1960) és arquitecte tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya i director de comunicació del Col·legi d'Aparelladors de Barcelona. Va treballar per al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya com a director de campaments juvenils de recuperació del patrimoni arquitectònic. Va ser monitor d'alta muntanya i els seus primers articles sobre art romànic del Pirineu els va publicar amb 18 anys a la revista de l'Agrupació Excursionista AGRUECC.

Recull de premsa

Descobrir Catalunya - juliol de 2016

SER Madrid Sur - 23/03/2016

Viure als Pirineus - 21/03/2016

Pirineodigital.com - 16/03/2016