Paraules que treballen el fang

Recull de mots i locucions dels oficis de terrisser i rajoler a Quart

Associació de Terrissers Artesans de Quart

Paraules que treballen el fang

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 12,90€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-9034-412-5

Nombre de Pàgines: 72

Nombre d'il·lustracions: 112

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2016

Compartir aquesta pàgina a:

Paraules que treballen el fang

Recull de mots i locucions dels oficis de terrisser i rajoler a Quart

Associació de Terrissers Artesans de Quart

Aquest llibre recull les paraules i locucions pròpies dels terrissers i dels rajolers de Quart (Gironès). Les dels rajolers són exclusives de les tasques de fer rajols, teules i altres peces pròpies. Les dels terrissers fan referència al procés d’elaboració d’objectes de terrissa.

Associació de Terrissers Artesans de Quart

L’Associació de Terrissers Artesans de Quart és hereva de cinc-cents anys d’activitat terrissera. Es va fundar l’any 1988 amb la voluntat de mantenir el llegat, l’herència i el coneixement de segles enrere, i amb l’objectiu que les arrels de la història terrissera fossin conegudes arreu. Avui dia, l’Associació manté una embranzida i activitat molt important al municipi perquè la terrissa continuï sent el símbol d’identitat i l’empremta del poble de Quart.

Una de les feines més importants que s’estan duent a terme juntament amb l’Ajuntament és la de dinamitzar el Museu de la Terrissa de Quart. L’Associació hi té un paper molt actiu: hi realitza visites guiades a grups organitzats, prepara tallers per a escoles i ofereix cursos de roda per al públic en general. La intenció és que el Museu esdevingui dinàmic, divers i actiu i sigui l’equipament cultural que reflecteix l’Associació. També s’ocupa de la recerca oral i escrita i de la recopilació del patrimoni etnològic. Finalment, organitza la Fira Mercat de la Terrissa, una de les iniciatives importants que projecta Quart i la seva activitat terrissera a l’exterior.

Recull de premsa

Nació Baix Montsent - 09/10/2016

Nació Baix Montseny - 05/10/2016

El blog de Jordi Cervera - 18/07/2016

Bonart - 05/04/2016