Oracles de Maria de Natzaret

Des del Cel dels Benaurats en una data no especificada

Josep Gil i Ribas

Oracles de Maria de Natzaret

Afegir al cistell

Preu: 17,90€

Col·lecció: El Tinter, núm. 134

ISBN: 978-84-9034-285-5

Nombre de Pàgines: 248

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Gener del 2015

Compartir aquesta pàgina a:

Oracles de Maria de Natzaret

Des del Cel dels Benaurats en una data no especificada

Josep Gil i Ribas

El llibre vol ser un resum i alhora una mena de guia per a la lectura dels volums de la Història del pensament cristià. I, per a fer-ho, empra el subterfugi de fer dir a Nostra Senyora el que l’autor penso. En el llibre Maria, la mare de Jesús, explica com va viure en la seva ànima els esdeveniments que marcaren el ritme de la seva vida, des del seu naixement fins a la seva mort; i explica com va viure en la seva ànima la vida i la mort del seu Fill i l’experiència del Ressuscitat. També diu com veu, des de l’atalaia del cel, el desenvolupament de la fe cristiana. El que l’autor llegirà en aquest llibre és la transcripció de la suposada resposta de Maria als «missatges» de l’autor.

L’autor presenta la seva feina com la d’un transcriptor; però també una mica com la d’un traductor —i convé no oblidar allò de traduttore – traditore. Li agradaria que Maria fos l’autora del llibre. En qualsevol cas, reconeix la seva gosadia a voler interpretar el pensament de Nostra Senyora. Ha volgut ser sincer. Tanmateix, no voldria que ningú pensés que pren la seva versió com l’única possible i, menys encara, com la que «tradueix» infal·liblement el Credo, un Credo que arrela en la tradició eclesial i que gaudeix del reconeixement oficial de la Mater et Magistra, al judici de la qual en sotmet el seu contingut.

Josep Gil i Ribas

Josep Gil i Ribas (Reus, 1928) és prevere de Tarragona. Llicenciat en Teologia per la Universitat Gregoriana de Roma, va ampliar estudis a Alemanya i es doctorà el 1982 amb la tesi La benaurança del cel i l’ordre establert. Ha exercit la docència a la Facultat de Teologia de Catalunya i en altres centres superiors d’Espanya, d’Europa i d’Amèrica Llatina. És membre numerari de la Reial Acadèmia de Doctors. Ha publicat una trentena de llibres sobre temes teològics, als quals cal afegir la col·lecció Història del pensament cristià, amb 10 volums, el darrer dels quals porta per títol El desafiament de la laïcitat (2011). Posteriorment ha escrit el llibre Perquè no vaig a missa.