Novel·les

Obra completa

Josep A. Baixeras i Sastre

Novel·les

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 22,00€

Col·lecció: Josep Anton Baixeras Obra Completa, núm. 2

ISBN: 978-84-15403-67-8

Nombre de Pàgines: 528

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Tapa dura

Data primera edició: Novembre del 2012

Compartir aquesta pàgina a:

Novel·les

Obra completa

Josep A. Baixeras i Sastre

El segon volum de les Obres Completes de Josep A. Baixeras aplega les dues novel·les que va escriure i publicar. Amb L’anell al dit (1964) va quedar finalista del premi Sant Jordi de novel·la. La segona, Les Mares (1995), triga més de tres dècades a arribar. Entremig es dedica a l’activisme cultural, a la política i escriu teatre i fa traduccions. Malgrat aquesta distància cronològica, les dues novel·les formen part d’un mateix projecte i vénen a ser, de fet, l’una continuació de l’altra. S’hi construeix el mite de Castellet, una ciutat darrere la qual s’amaga Tarragona, que s’esllangueix en la grisor del franquisme i, alhora, avança cap a la industrialització, la construcció de barris perifèrics per a immigrants i la lluita per la democràcia. En aquesta edició incloem el pròleg de 1964 de Josep M. Llompart i un estudi introductori de Jordi Tiñena realitzat expressament.

Josep A. Baixeras i Sastre

Josep A. Baixeras (Tarragona, 1927-2008) va ser advocat, escriptor i polític. Desenvolupà una intensa activitat cultural, principalment des de la ciutat de Tarragona. Entre altres distincions, va ser investit doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili i nomenat fill predilecte de la ciutat. Com a escriptor va conrear el relat breu, la novel·la, el teatre, la traducció i diferents menes de prosa de no-ficció (periodisme escrit i radiofònic, assaig, conferències, etc.). Si bé va començar a publicar al final dels anys cinquanta, hi ha en la seva obra un llarg parèntesi en què es dedicà preferentment a la construcció d’una societat més justa, democràtica i catalana. Tancat el parèntesi, va continuar escrivint i publicant fins a la seva mort. L’ordenació d’aquestes obres completes va ser un dels seus darrers treballs.

Recull de premsa

Com l'anell al dit (Albert Ventura / diari El Singular digital)

Dimarts 12 de març tindrà lloc la pre­sen­tació del segon volum de l’'Obra com­pleta' de Josep A. Bai­xe­ras (Volum 2. Novel·les) (Lletres Tarragona)

 

 

 

Premsa

Dossier de premsa