Moros a la costa

(I Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2008)

David Gomariz Tocino

Moros a la costa

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 12,20€

Col·lecció: Notes de color, núm. 23

ISBN: 978-84-9791-481-9

Nombre de Pàgines: 144

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: en rústica

Data primera edició: Maig del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

Moros a la costa

(I Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2008)

David Gomariz Tocino

Hi ha moltes històries de pirates. Moltes històries de pirates del Carib, oblidant sempre uns pirates molt més coneguts pels nostres avantpassats. Els barbarescos. Els pirates musulmans que, al segle XVII, assolaven el llevant de la península, en atacs fugaços per tornar ràpidament als seus refugis del nord d’Àfrica. Aquest llibre d’aventures tracta d’aquests pirates. La historia d’un jove forçat a ser pirata, un llibre que intenta ser fidel a com era la vida a bord d’un d’aquests vaixells portadors de mort i desgracia. Aquest relat intenta explicar, de la mateixa manera, els mètodes salvatges que utilitzaven en els seus assalts i la manca d’escrúpols d’aquests homes que cometien els seus delictes sota la cobertura de l’ample mar on no hi ha testimonis. Una època on no era estrany veure una bandera negra a l’horitzó, una bandera que signifi cava la mort o ser venut com esclau a un mahometà. No cal anar gaire lluny per trobar encara encantadors pobles marítims amb vells canons rovellats que apunten al buit mar blau. Vigies silenciosos de temps passats, la funció dels quals era fer fugir aquests temibles pirates que saquejaven les nostres costes per robar, matar i segrestar les pubilles. Aquesta és una novel·la de pirates, abordatges, violència i aventures on el marc són les terres banyades per la nostra vella mar Mediterrània.

David Gomariz Tocino

David Gomariz (Barcelona, 1975) treballa a l’administració de Justícia, feina que combina amb la publicació d’articles i la pràctica de l’esgrima, tant en la vessant esportiva com l’escènica. Col·labora habitualment al butlletí semestral Som el SAM. Aficionat de la història, està especialment interessat en el segle XVII així com la Grècia clàssica. Gran admirador de l’obra d’Alexandre Dumas i Arturo Pérez-Reverte, creu en el rellançament del maltractat gènere d’aventures per captivar les noves generacions de lectors, així com a tots aquells que gaudeixen somiant amb altres èpoques.

Recull de premsa

Magí Sunyer: "Moros a la costa és una novel·la amb doble mèrit: la seva qualitat literària i el fet que s'ambienti a Cambrils al segle XVII" (Sala de premsa de Cossetània)