Montserrat Rock Climbs

Vessant Sud (meitat est)

Josep Enric Castellnou i Xavier Riera

Montserrat Rock Climbs

Afegir al cistell

Preu: 14,20€

Col·lecció: Altres natura

ISBN: 978-84-9791-913-5

Nombre de Pàgines: 136

Nombre d'il·lustracions: 102

Mides: 15 x 21 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Novembre del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

Montserrat Rock Climbs

Vessant Sud (meitat est)

Josep Enric Castellnou i Xavier Riera

L’extens vessant sud montserratí s’aixeca esculpint profunds i ufanosos canals entre roques gegantines fetes del conglomerat de millor qualitat de tota la muntanya. Els típics còdols gaudeixen d’una fina cobertura de sediment calcari que dóna a la pedra un tacte més aspre, una major adherència. A més, les condicions climàtiques menys severes típiques del migdia mediterrani han permès als mateixos còdols mantenir les formes originals més cantelludes, no tan arrodonides. El resultat és un rocam idoni per a l’escalada lliure. Des dels vuitanta s’han obert centenars de nous itineraris d’escalada amb el denominador comú d’escalada lliure en roca boníssima. La guia Rocktopo que teniu a les mans és una selecció de vies d’escalada recomanades de la meitat est de Montserrat sud, des de Collbató fins al Bruc, inclou el Clot de la Mònica, la Plantació, la Vinya Nova, els Plecs de Llibre-Montgròs, i Can Jorba. Esperem que les ressenyes detallades elaborades amb dades de primera mà us siguin d’utilitat i que, més enllà de la informació que en pugueu treure, us motivin a endinsar-vos a les muntanyes de la vostra vida.

Josep Enric Castellnou i Xavier Riera

Josep Enric Castellnou neix a Tivissa on va tenir el primer contacte amb la pedra. Va compaginar l’aprenentatge de l’escalada entre les parets de la que continua sent casa seva i el llegendari Montserrat, magnífica escola de vida i la seva segona llar. Un cop llicenciat, va sortir a veure món per descobrir, com ja temia, un parell de coses: la casa i l’escola d’un sempre seran uns llocs entranyables, i que potser hi ha destins millors… Potser. El primer cop que Xavier Riera es va lligar a una corda fou al castell de Montjuïc de la seva Barcelona natal. Seguidament, vingueren les primeres sortides al pic del Martell, a la Falconera i a Montserrat. D’aquella època en conserva el record de fer una cosa «especial» i de l’olor que feia el material. L’any 1991 va migrar cap al Delta de l’Ebre perseguint la seva altra gran passió: els ocells. Des d’aquelles contrades va descobrir les parets del Montsià, dels Ports, del Montsant, les Muntanyes de Prades i sobretot les de Tivissa on es va fer gran al costat d’un escalador que ja ho era,. I d’allà un altre cop cap a Montserrat per intentar tancar el cercle, i tossut encara ho intenta.

Recull de premsa

Josep Enric Castellnou: "«Montserrat Rock Climbs» ens fa entendre la combinació de la màgia, sentiments i emocions que sentim gràcies a l'escalada" (Sala de premsa de Cossetània)