Mercè Ventosa i Roca, una folklorista per descobrir

La importància de les dones en el costumisme

Meritxell Orpinell Aubia

Mercè Ventosa i Roca, una folklorista per descobrir

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 12,10€

Col·lecció: Perfils, núm. 22

ISBN: 978-84-9034-888-8

Nombre de Pàgines: 104

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2019

Compartir aquesta pàgina a:

Mercè Ventosa i Roca, una folklorista per descobrir

La importància de les dones en el costumisme

Meritxell Orpinell Aubia

Les dones folkloristes van tenir un paper molt important i destacat en l’estudi del folklore. Aquest és un fet que sovint es desconeix. Les folkloristes eren unes dones estudioses i treballadores que tenien molt clar els seus objectius i que anaven per diferents indrets del territori català amb paper i llapis per anar recollint exemples de folklore (cançons, rondalles, oracions, refranys, endevinalles, entre d’altres), per donar-los al seu mestre Rossend Serra i Pagès.

Mercè Ventosa va ser una d’aquestes folkloristes alumnes de Rossend Serra i Pagès que va desenvolupar una tasca més que significativa en aquest àmbit. Tota la seva important tasca com a folklorista es conserva a través de 28 textos originals que es plasmen en aquest llibre, juntament amb la seva correspondència amb el mestre Rossend Serra i Pagès i les seves aportacions a la premsa catalana de l’època, on podreu veure tot l’amor que tenia pel folklore.

Meritxell Orpinell Aubia

Meritxell Orpinell Aubia Nascuda a Valls el 1995, és graduada en Llengua i Literatura Catalanes (Filologia Catalana) per la Universitat Rovira i Virgili, de Tarragona. Ha cursat dos cursos de la UOC: Estratègies Pedagògiques per a la Reducció de la Conflictivitat i Neuroeducació, i un de la URV: Aplicació Pràctica de la Nova Normativa Lingüística de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha treballat com a redactora al setmanari El Vallenc i fa de professora de reforç escolar. Ha participat en la redacció de l’article sobre aquesta mateixa folklorista al Diccionari Biogràfic de Folkloristes de l’Arxiu de Folklore del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili. Actualment, està cursant el Postgrau de Dificultats i Trastorns de l’Aprenentatge per la UOC.