Lletres de lluita

Escrits en defensa del món rural

Josep Suñé i Blanch

Lletres de lluita

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 12,30€

Col·lecció: Prisma, núm. 26

ISBN: 978-84-9791-664-6

Nombre de Pàgines: 144

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Març del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

Lletres de lluita

Escrits en defensa del món rural

Josep Suñé i Blanch

En Pep Suñé és un personatge de la Fatarella que a còpia de convicció i tossuderia ha esdevingut una icona en la defensa del món rural. El llibre que teniu a les mans és un recull d’articles publicats al diari El Punt entre els anys 1996 i 2008. Uns articles on demostra l’amor per una terra, per un estil de vida, on expressa un sentiment profund envers el nostre país, Catalunya. Agricultura, Costums, Medi Ambient, Sindicalisme, Territori són els capítols que estructuren el llibre. De les reivindicacions de la pagesia i la lluita contra el PHN, a la problemàtica, malauradament vigent, dels focs, passant per un repàs al costumari popular de les Terres de l’Ebre o el paisatge català… Molts temes a tractar, reblats per unes introduccions signades per gent entesa com Pep Riera, Martí Boada, Salomó Torres, Joan Caball, Manolo Tomàs i Xavier Graset. Un llibre de lectura obligatòria per conèixer el pensament d’aquest personatge i, de retruc, conèixer una mica més el món rural català i la seva gent.

Josep Suñé i Blanch

Josep Suñé(La Fatarella, 1949), casat i pare de dos fills, gaudeix llegint i escrivint. Pagès de naturalesa lluitadora, forma part de la Unió de Pagesos des dels seus inicis. Dins del sindicat agrari, al qual continua vinculat, ha desenvolupat diversos càrrecs, entre els quals destaquen els de coordinador comarcal de la Terra Alta, coordinador territorial de les comarques de Tarragona, responsable nacional del sector de la fruita seca i membre de la Comissió Permanent, màxim òrgan directiu. Regidor del primer ajuntament democràtic de la Fatarella i alcalde durant dos legislatures (1999- 2003 i 2003-2007).

Recull de premsa

En defensa del camp (diari e-Notícies)
Llibre (blog de Josep Gironès Descarrega)
Josep Suñé reivindica el paper de la pagesia en la presentació del llibre «Lletres de lluita» (diari El Punt)
El delegat del Govern presenta el llibre Lletres de lluita. Escrits en defensa del món rural, de Josep Suñé (Ribera on line)