Les plantes aromàtiques

80 aplicacions a la cuina

Núria Duran i Montserrat Roig

(Segona edició)

Les plantes aromàtiques

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 14,90€

Col·lecció: El Cullerot, núm. 57

ISBN: 978-84-15456-35-3

Nombre de Pàgines: 208

Nombre d'il·lustracions: 47

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Juny del 2012

Compartir aquesta pàgina a:

Les plantes aromàtiques

80 aplicacions a la cuina

Núria Duran i Montserrat Roig

(Segona edició)

Les plantes aromàtiques, conegudes des de temps antics i d’una gran tradició a la cultura catalana, són el pretext perquè la Núria Duran i la Montserrat Roig ens portin, per camins diversos i variats, a saber conèixer-les, cultivar-les i aprofitar-les a la cuina, al mateix temps que a través d’uns textos ben trobats i ben escrits ens expliquin com són les seves aromes, quina és la seva història i a quines tradicions van lligades. Quin és l’origen de la salsa griviche? Quantes classes de pesto hi ha? Lliguen bé la farigola i l’alfàbrega? Quan hem de plantar el julivert? On podem trobar rementerola? En donar resposta a aquestes i tantes altres preguntes, aquest llibre pren una dimensió molt més àmplia que el d’un simple receptari. Aprofitant algunes de les receptes que ens ofereixen, es poden generalitzar algunes tècniques culinàries i així, ens ensenyen a confitar, a coure a la sal, a fer un rostit o a elaborar un bon gelat.

Il·lustracions de: Ramon Pascual

Fotografia de: Mònica Pascual

Núria Duran i Montserrat Roig

La Núria ja porta escrits uns quants llibres en els quals agermana la seva formació professional i la seva experiència en el ram de l’ensenyament de Ciències Naturals, amb la seva afició a la cuina. Destaquen La cuina del bosc: plantes silvestres comestibles, Plantes medicinals i Fruits i plantes silvestres comestibles. La Montserrat aporta a aquest treball en equip la seva llarga experiència de mestressa de casa i la dedicació de moltes hores a la recerca, cultiu i experimentació de les plantes aromàtiques, molt lligades a la seva família, que anys enrere s’havia dedicat a cultivar-les. Totes dues ja ens van sorprendre amb un llibre que ha tingut una molt favorable acollida: Melmelades casolanes. 80 receptes que surten bé, publicat en aquesta mateixa col·lecció.

Recull de premsa

Les plantes aromàtiques" aporta coneixements per a l'aplicació a la cuina d'un ingredient natural lligat a la tradició (Sala de premsa de Cossetània)

Les plantes aromàtiques. 80 aplicacions a la cuina (blog L'hora del tupper)

Les plantes a la cuina (Club de lectura / Lídia Casademont)

Aromes de la terra (Club de lectura / Montse Vallès)

Una actualització de les nostres tradicions i molt més (Club de lectura / Núria Ardèvol)

Els aromes de les plantes a la cuina (Club de lectura / Gerard-Felip Carné)