Les meravelles del món casteller (I) (exhaurit)

El quatre de nou net, el tres de deu i els reptes pendents

Xavier Brotons i Joan Beumala

Les meravelles del món casteller (I) (exhaurit)

Afegir al cistell

Preu: 11,41€

Col·lecció: L'Aixecador, núm. 5

ISBN: 978-84-89890-55-8

Nombre de Pàgines: 144

Nombre d'il·lustracions: 34

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2000

Compartir aquesta pàgina a:

Les meravelles del món casteller (I) (exhaurit)

El quatre de nou net, el tres de deu i els reptes pendents

Xavier Brotons i Joan Beumala

Aquest treball recull la història i les interioritats de les construccions més importants del món casteller, tant les aconseguides per les diverses colles castelleres en el decurs dels segles XIX i XX, com les que encara romanen inèdites. En aquest primer lliurament es parla del quatre de nou net, del tres de deu amb folre i manilles, del quatre de deu amb folre i manilles, del quatre de deu amb folre, del tres de nou net i del pilar de set net. A més s’hi inclouen les opinions dels protagonistes d’aquestes meravelles.

Xavier Brotons i Joan Beumala

Són dos periodistes castellers que ja fa anys que treballen junts en el camp de la informació sobre castells. Conjuntament van idear, dirigir i presentar el programa de televisió Vespres castellers, emès durant les temporades de 1995, 1996 i 1997 al Canal Blau Televisió de Vilanova i la Geltrú. DEs de 1998, juntament amb el periodista vallenc Ivan Rodon, dirigeix l'espai Plaça castellera, de l'emissora Ona Valls-COM Ràdio El 1997 van publicar el llibre de divulgació Castellers. Història, tècnica i present, a la col·lecció Terra Nostra de Columna Edicions. 

Xavier Brotons (Vilanova i la Geltrú) és el cronista de castells de diari Avui des de la temporada de 1994 i el director de la col·lecció L'Aixecador d'Edicions Cossetània. El 1995 va publicar el llibre Castells i castellers. Guia completa del món casteller, de Lynx Edicions. És coautor del llibre Vilanova bordegassa. Crònica d'un quart de segle, publicat el 1997.  

Joan Beumala (Vilanova del Penedès) és periodista, llicenciat en geografia i història (UB) i màster en comunicació i esport (UAB), va ser el presentador i director del programa Tertúlies castelleres de Cal Ton, de l'emissora Ser Penedès. És columnista d'opinió del Diari de Tarragona (amb la secció El pilar cap per avall) des de l'any 1997.