Les golfes de pagès (de Tivissa i la seva muntanya)

Domènec Jardí i Pagès i Carles Jardí i Pinyol

Les golfes de pagès (de Tivissa i la seva muntanya)

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 14,70€

Col·lecció: El Tinter, núm. 94

ISBN: 978-84-9791-494-9

Nombre de Pàgines: 208

Nombre d'il·lustracions: 47

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Juliol del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

Les golfes de pagès (de Tivissa i la seva muntanya)

Domènec Jardí i Pagès i Carles Jardí i Pinyol

A Les golfes de pagès els autors narren com es vivia al poble i als masos durant la primera meitat del segle XX. Quan menaven les terres els parcers que podien estalviar poc i es movien en l'autarquia, tot i ajudant-se amb les carboneres, la caça, l'hort i els animals de corral. Els autors han remenat les andròmines de les golfes, tot revivint el seu significat, escoltant el seu testimoni callat i rememorant els qui les van utilitzar. Memoràndum que descriu l'ensenyament, els jocs, les cançons, els àpats, les feines del tros, els oficis, etc. És un costumari que servirà de model per a uns i de record o de referent per als altres. L'obra recull la història d'una societat rural en el seu context, que relata les situacions transmeses via oral.

Domènec Jardí i Pagès i Carles Jardí i Pinyol

Domènec Jardí (Tivissa el 10 d'agost de 1921)estudià a les escoles de la vila i es beneficià de l'ensenyament català de la Segona República. Treballà a la farmàcia del poble; amplià els coneixements com a auxiliar de farmàcia a Barcelona on també exercí com a caporal Sanitari a l'Hospital Militar; pagès i ramader de vaques; comercialitzà la llet i treballà d'administratiu a una fàbrica de marcs i motllures. Va ser alcalde de Tivissa durant la dictadura. És coautor del llibre: A Tivissa canten missa... Records de fets i costums religiosos (Cossetània, 2002). Carles Jardí (Tivissa, el 13 de març de 1957)és catedràtic d'educació física i doctorat, amb el certificat d'estudis avançats. Ha estat docent a l'IES de Campclar (Tarragona), entrenador nacional d'atletisme i especialista en didàctica de la natació. Ha impartit cursos de formació per a mestres. Actualment és inspector d'educació en els Serveis Territorials d'Educació de Tarragona. Guanyador del Premi Baldiri i Reixach, el 1987, amb l'obra: L'activitat física i el funcionament del cos humà; coautor de llibres de text de secundària, de A Tivissa canten missa... Records de fets i costums religiosos. (2002) i de la Guia de prescripció de l'exercici físic per a la salut (2007) de la Generalitat de Catalunya. Autor dels llibres: 1000 ejercicios con material alternativo (1991); Movernos en el agua (1996) i Jugar en el agua (2001). Guanyador o finalista en concursos literaris i seleccionat pels llibres del I i II Premis de Narrativa Curta Tinet de Tarragona.

Recull de premsa

"Les golfes de pagès" narra com es vivia al poble i als masos durant la primera meitat del segle XX (Sala de Premsa de Cossetàna)

«Les golfes de pagès» recull com era la vida a Tivissa i als seus masos al principi del segle passat (El Punt)

Les golfes (Teresa Costa-Gramunt / setmanari L'Eco de Sitges)

Tivissa i la seva muntanya, temps era temps (Marc Soler / diari La Vanguardia)