Les espècies

80 receptes d'aquí i de tot arreu

Núria Duran, Teresa Correig, Mònica Pascual

Les espècies

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 14,90€

Col·lecció: El Cullerot, núm. 61

ISBN: 978-84-9034-237-4

Nombre de Pàgines: 208

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Juny del 2014

Compartir aquesta pàgina a:

Les espècies

80 receptes d'aquí i de tot arreu

Núria Duran, Teresa Correig, Mònica Pascual

Si una biòloga, una geòloga i una arquitecta que tenen en comú una sòlida base de coneixements culinaris i unes ganes boges d’experimentar-los a la cuina es posen d’acord per escriure un llibre, el resultat pot ser insòlit. Les espècies, que són poc utilitzades en la nostra cuina tradicional, tenen, en canvi, un gran protagonisme en molts llocs del món on les fan servir de forma habitual des de fa milers d’anys. De fet, potser estem perdent la possibilitat d’experimentar uns plaers gustatius que persones d’altres cultures gaudeixen cada dia. Si la cuina és un laboratori d’olors i sabors i tant els experts com els profans esteu disposats a entrar-hi, podreu, amb l’ajut d’aquest llibre, gaudir de 80 receptes experimentades, diverses, la majoria originals i fàcils de fer, en què es fan servir 19 espècies diferents i, de ben segur, seran font d’inspiració per a noves descobertes. Com que menjar és alguna cosa més que alimentar-se i un bon àpat és un acte social molt important i agradable, aprofiteu l’oportunitat d’oferir als vostres familiars i amics alguns d’aquests plats tan saborosos, i compartiu-los amb tots ells, tant si són amb gustos dolços com picants, tant d’aquí com d’arreu del món.

Núria Duran, Teresa Correig, Mònica Pascual

La Núria té escrits uns quants llibres en què agermana la seva formació professional d’ensenyant de Ciències Naturals amb els seus coneixements de cuina. En aquesta mateixa col·lecció ha publicat, amb Montserrat Roig, Melmelades casolanes i Les plantes aromàtiques. Hi aporta sensibilitat i una dilatada experiència.

La Teresa és geòloga de formació i s’ha dedicat a l’ensenyament durant molts anys. Té la cuina en gran estima i ha adquirit una bona formació a través de cursos teòrics i pràctics que ha alternat amb la redacció de llibres de text de ciències. En els darrers anys ha viatjat molt per països llunyans, on ha descobert nous sabors que l’han sorprès i entusiasmat. Hi aporta el seny, l’ordre i l’equilibri.

La Mònica és arquitecta, però ha mantingut sempre el seu entusiasme per la cuina i ha adquirit uns criteris molt suggeridors en l’ús de les espècies. Ha viatjat per països exòtics i ha après de la gent els secrets de la cuina de cada lloc on ha anat. Comparteix amb altres persones la seva predilecció pels menjats especiats i organitza sopars d’una mena de club del picant. Hi aporta la joventut, la creativitat i una visió engrescadora de l’ús de les espècies.

Recull de premsa

Catalunya Ràdio / Geografia humana - 07/05/2016

Ets el que menges - 02/09/2014

Soycomocomo - setembre de 2014

Ràdio Nacional d'Andorra - agost de 2014

RTVE Ràdio 4, Anem d'Estiu - 13/08/2014

Regió 7 - 14/08/2014

Vilaweb Gastronomia - 14/06/2014

Vilaweb Gastronomia - 14/08/2014 

Vilaweb Gastronomia - 13/08/2014

Ets el que menges - 30/06/2014

 

Premsa

Dossier de premsa