Les barraques de pedra seca a Mont-roig del Camp

Vols tastar-lo?

EXHAURIT

Preu: 14,00€

Col·lecció: El Tinter, núm. 74

ISBN: 978-84-9791-268-6

Nombre de Pàgines: 200

Nombre d'il·lustracions: 262

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Maig del 2007

Compartir aquesta pàgina a:

BARRAQUES DE PEDRA SECA A MONT-ROIG DEL CAMP és un llibre que reflecteix un treball realitzat durant els darrers anys sobre aquestes construccions de pedra que sovintegen pel terme municipal de Mont-roig del Camp. El treball s’inicià amb la recerca i catalogació de 107 barraques. Posteriorment es va editar un tríptic que informa sobre un itinerari que passa per onze de les més importants construccions. Més endavant es va gravar un documental. En aquest període, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp declarà les construccions de pedra seca bé cultural d’interès local. Finalment, s’ha editat aquest llibre i s’ha publicat una detallada web: www.pedrasecamont-roig.com. La coordinació d’aquest treball l’han feta Esther Bargalló i Martí Rom. En el treball de camp hi ha col·laborat el Grup Barracaire Drac Verd de Sitges (Ramon Artigas, Andreu Camps, Josep Pascual i Joan Trius). L’assessorament del tema ha estat en mans de Josep Gironès. Tota pedra fa paret.

Ramon Artigas, Esther Bargalló, Andreu Camps, Josep Gironès, Josep Pascual, Martí Rom, Joan Trius, Salvador Vilaseca, Maria Lluïsa Vilaseca

Esther Bargalló Ha treballat des de l’any 1992 a la revista Ressò Mont-rogenc (creada el 1981), i actualment n’és la directora. També és la presidenta de l’Associació de Veïns Muntanya Roja de Mont-roig del Camp. Martí Rom Realitzador del documental Barraques de pedra seca (a Mont-roig del Camp) (2006). És col·laborador habitual de Ressò Mont-rogenc. Ha fet treballs històrics sobre personatges polítics i societats d’aquest poble. És coautor, amb el seu avi Francesc Rom Serra, del llibre El Centre Obrer de Mont-roig del Camp (1911-1925) (2003). President del Centre Miró de Mont-roig. Ha realitzat diversos documentals de “cinema alternatiu”: Un libro es un arma (1975), Can Serra, la objeción de conciencia en España (1976)… D’altres al voltant de Mont-roig: D’un roig encès: Miró i Mont-roig (1979), Mont-roig: tornaveu mironià (2002), i Horta: recapte picassiana (2004). Des del 1982 treballa (amb J. M. García Ferrer) en una col·lecció de llibres i vídeos sobre personatges de la cultura catalana (Col·legi / Associació d’Enginyers). El primer estava dedicat al músic Carles Santos i el darrer (el número 25, del 2006) ho ha estat a l’escriptora Marta Pessarrodona. Entremig hi ha hagut: Català Roca, Joan Perucho, Josep Palau i Fabre, Joan Guinjoan, Ricard Salvat, Joaquín Jordá, Joan Gardy Artigas… Grup Barracaire Drac Verd de Sitges Ramon Artigas, Andreu Camps, Josep Pascual i Joan Trius, des del 1998 fan (setmanalment) recerca de barraques de pedra seca per diverses contrades de Catalunya. A l’inici del 2007 han catalogat la barraca número 3.000. Són els autors del llibre Barraques de pedra seca de Sitges i del Garraf (2003). Josep Gironès Descarrega És l’autor del llibre L’art de la pedra en sec a les comarques de Tarragona (1999). També ha publicat: De viu en viu (1998), Paratges d’encís i gent de bona mena (1999), L’arquitectura àuria dels templers (Terra Alta i Ribera d’Ebre) (2005), La cuina més senzilla d’una dona del terròs (2005) i Planys de figuera blanca (2005).