L’últim port

Diari d’Alexandros

Joan Rebagliato

L’últim port

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 14,90€

Col·lecció: Notes de color, núm. 85

ISBN: 978-84-9034-712-6

Nombre de Pàgines: 176

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Febrer del 2018

Compartir aquesta pàgina a:

L’últim port

Diari d’Alexandros

Joan Rebagliato

XXIX Premi Literari Vila d’Ascó

Passada la boira, per un mar de vidre, la canoa avança a rem. En George, en Frank, l’Urso, en Carlo, el Català i l’Alexandros es miren en silenci l’illa enigmàtica del tresor.

Al llarg de dos anys escrupolosament anotats en un dietari, el Revenge, ara fondejat, els portarà pel mar de les Antilles entre batalles guanyades i cames perdudes, en companyia d’éssers fantàstics i de John Silver, entre els vius i els morts, en un intent de resoldre l’enigma de l’illa, que no és altre que l’enigma de la vida. Perquè a l’inici del segle xviii els pirates es debaten —com tots nosaltres— entre la set de llibertat i el desig de llançar l’àncora.

Joan Rebagliato

Escriure tumultuosament, viure intensament, posar-hi ordre. El calellenc Joan Rebagliato (1969) s’hi esforça de sempre sense tenir gaire clara la diferència entre vida, literatura i llengua.

Són fruit d’aquesta tensió els contes poètics de Camins en el temps (Premi Joan Castelló, 2004) i Temps de llops (Premi Francesc Grau dels Jocs Florals de Calella, 2017); la narració existencialista El parany (menció en el Premi mossèn Romà Comamala, 2005), i les novel·les Amb la pell estripada (Premi JoEscric, 2006) i Embarcats (Premi literari Vila d’Ascó, 2011). I aquest llibre d’ara.

La mateixa passió l’ha submergit, laboralment, en el món de la lingüística catalana. Des de l’assessorament a Catalunya Ràdio i la redacció d’un diccionari descriptiu a l’Institut d’Estudis Catalans fins a la dedicació terminològica actual al Termcat, entre criteris, diccionaris i termes.

Recull de premsa

Ajuntament de Calella

Ràdio Calella Televisió - 18/04/2018

Biblioteca Can Salvador de la Plaça - març del 2018

Ràdio Calella Televisió - 18/03/2018