L’escalada a Montjuïc 1965-2007

L'ascens de la ciutat

Rafael Vallbona

L’escalada a Montjuïc 1965-2007

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 24,50€

Col·lecció: Altres natura

ISBN: 978-84-9034-276-3

Nombre de Pàgines: 144

Nombre d'il·lustracions: 177

Mides: 24 x 22,5 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2014

Compartir aquesta pàgina a:

L’escalada a Montjuïc 1965-2007

L'ascens de la ciutat

Rafael Vallbona

A mitjan anys seixanta Barcelona comença a despertar de la grisor. Estudiants i treballadors comencen a sortir al carrer, l’abat Escarré ha de marxar a l’exili entre les protestes dels catòlics, els mestres funden Rosa Sensat, Ricard Salvat estrena Ronda de mort a Sinera, obre la Cova del Drac i en Joaquim Sabaté i Dausà, president de l’Esport Ciclista Barcelona, recupera l’Escalada Ciclista al castell de Montjuïc, un projecte del temps de la República. Sabaté ho fa convençut que el caràcter únic i original de la cursa portarà un aire de modernitat a una ciutat que malda per anar traient-se les lleganyes de la tristor a què l’ha condemnada el franquisme.

Gràcies a l’abnegada empenta durant dècades de moltes persones i col·lectius, Barcelona és avui una de les capitals del món. Uns hi han contribuït des de la política, d’altres des de la cultura, el treball, l’empresa o la societat de base. En Joaquim Sabaté i la gent de l’Esport Ciclista Barcelona hi han contribuït des de l’esport amb l’Escalada, una modesta i agosarada iniciativa que va anar guanyant volada amb els anys, i que va ser testimoni d’uns anys claus en l’ascens de la ciutat.

Aquest llibre és una crònica dels quaranta-quatre anys de vida d'una cursa ciclista que va mostrar al món les primeres imatges panoràmiques de Barcelona i va fer que moltes celebritats de l'esport, com el mateix Eddy Merckx, se n'enamoressin.

Rafael Vallbona

(Barcelona 1960). Escriptor, periodista i professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la URL.

Ha publicat més de cinquanta títols dels gèneres més diversos, des de la novel·la, els relats per a joves, l’assaig, els llibres de viatges, els reportatges i la poesia. Els seus darrers llibres són El tant per cent, novel·la negra sobre la corrupció, i De contents a enganyats, crònica i crítica sociopolítica des de la transició fins a avui. Alguns dels seus llibres han estat traduïts a diversos idiomes.

Entre d’altres premis ha guanyat el Columna Jove i el Ramon Muntaner de narrativa per a joves, La Piga de novel·la eròtica, el Just Manuel Casero de narrativa, l’Ernest Udina de periodisme, els Jocs Florals de Barcelona i els de novel·la històrica Amat-Piniella i Nèstor Luján.

Ha col·laborat a nombrosos mitjans tant escrits com audiovisuals des de fa trenta-cinc anys. Actualment ho fa a Catalunya Ràdio, a El Mundo Catalunya i l’Independent de Gràcia.

Apassionat del ciclisme, ha participat en nombroses curses cicloturistes tant de carretera com de muntanya, i ha fet alguns viatges en bicicleta dels quals n’ha escrit sengles llibres.

Recull de premsa

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú - 27/05/2015

Tribuna Maresme - gener de 2015

L'Oracle, Catalunya Ràdio - 27/12/2014

Tourmalet - 10/12/2014

La Vanguardia - 08/12/2014

MundoDeportivo.com - 03/12/2014

E7Radio.com - 03/12/2014