L’Aleixar

Afegir al cistell

Preu: 18,00€

Col·lecció: La Creu de Terme, núm. 25

ISBN: 978-84-97910-20-0

Nombre de Pàgines: 344

Nombre d'il·lustracions: 77

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Juny del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

L’Aleixar és un poble petit però amb més de 850 anys d’història documentada de totes les èpoques i que es complementa amb una riquíssima memòria oral. La tasca dels autors d’aquesta monografia ha estat presidida per la voluntat de ser uns manobres prou pulcres com perquè els constructors i arquitectes de la gran història puguin utilitzar aquest material sense que hagin de baixar de la bastida. Aquest és el camí a través del qual un poble petit com l’Aleixar pot tenir presència en l’edifici de la història. L’objectiu bàsic d’aquesta publicació és contribuir a fer més entenedora la realitat social del municipi. Si els possibles lectors consideren aquesta obra com un compendi de l’evolució de l’Aleixar en tots els àmbits, el repte proposat s’haurà aconseguit.

Fina Anglès i Joan-Miquel Ventós

Fina Anglès i Soronellas (l'Aleixar, Baix Camp, 1956). Vinculada professionalment de molt jove al món de la banca, de manera paral·lela va realitzar estudis superiors i, en obtenir la llicenciatura en Filologia Catalana, optà per l'enseyament. Professora a secundrària, és autora de diversos llibres per a nois i noies: Codolenc, el gegant (1991 i 1997), L'Endemà i el senyor Anselm (1995), Un dia d'aventura (1997) i de les cantates infantils, Allò que no podia ser, amb música de Xavier Sans, i Foc, foc, xip, xap, xop (premi al millor espectacle infantil Tarragona, 2001), amb música de Josep Baucells, estrenades l'any 2000. Ha realitzat també, per encàrrec editorial, guies de lectura propostes didàctiques, adreçades a alumnes de secundària. Ha tractat la història de l'Aleixar, conjuntament amb Joan-Miquel Ventós, en diverses publicacions, i ha conreat altres temes, com la vinculació del paisatge aleixarenc a l'obra del pintor Joaquim Mir i de l'escriptor Marià Manent, així com la recollida i anàlisi de literatura oral. 

Joan-Miquel Ventós Rodríguez (Barcelona, 1958). Ha cursat estudis de Dret, Economia i Comptabilitat. La seva afició a la història local i les seves arrels aleixarenques el van dur de ben jove a interesar-se per la consulta dels arxius històrics i a col·laborar en alguns llibres i articles sobre diversos aspectes i èpoques de la història de l'Aleixar: "L'Aleixar i el memorial de privilegis de 1625" (1984), "L'Aleixar, una vila del comtat de Prades" (1989) i, conjuntament amb Fina Anglès, Guia de l'Aleixar (1983), L'Aleixar i les ordinacions del 1504 i anteriors (1986) i Pesos, preus, mides i mesures en el comerç a la menuda del segle XVI (Les tarifes cinccentistes de l'Aleixar) (1991).