L’Agricultura Social a Catalunya

Desenvolupament local i ocupació per a col·lectius en risc d’exclusió social

Carles Guirado, Natàlia Valldeperas i Antoni F. Tulla

L’Agricultura Social a Catalunya

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 13,40€

Col·lecció: Prisma, núm. 41

ISBN: 978-84-9034-651-8

Nombre de Pàgines: 160

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Octubre del 2017

Compartir aquesta pàgina a:

L’Agricultura Social a Catalunya

Desenvolupament local i ocupació per a col·lectius en risc d’exclusió social

Carles Guirado, Natàlia Valldeperas i Antoni F. Tulla

II Premi d’Assaig Món Rural

Aquest llibre pretén ser una aproximació a la situació actual de l’Agricultura Social a Catalunya, mesurant el seu abast i analitzant-ne les principals característiques a través de la informació proporcionada pels agents clau del sector. Actualment, l’Agricultura Social és una activitat que gaudeix d’un important impuls a Catalunya i que aporta importants beneficis a un ampli ventall d’usuaris en risc d’exclusió social, com són les persones amb discapacitat o trastorn mental, en situació d’atur de llarga durada o de pobresa, els joves o les persones immigrades. Aquests col·lectius experimenten, a través del treball agrari, millores substancials en diferents àmbits de la seva vida, com ara la salut física i mental, l’autonomia, la participació social i les relacions interpersonals, tot creant un entorn de treball favorable que n’afavoreix la inserció. Aquesta activitat també contribueix a bastir nous models de desenvolupament rural amb projectes socialment innovadors que, des de l’àmbit local, aporten valor afegit al producte i al territori.

Carles Guirado, Natàlia Valldeperas i Antoni F. Tulla

Carles Guirado González (Molins de Rei, 1983) és doctor en Geografia, geògraf i ha treballat com a investigador en diversos projectes de recerca sobre àrees rurals i de muntanya, desenvolupament local i gestió responsable del territori amb el Grup de Recerca d’Àrees de Muntanya i Paisatge (GRAMP) i el Grup de Geografia Aplicada del Departament de Geografia de la UAB. Ha estat investigador convidat a la Universidade Federal de Santa Catarina (Brasil) i a McGill University (Quebec). També ha participat en projectes d’història local, dinamització veïnal, innovació social, medi ambient i turisme sostenible en diverses institucions. Actualment desenvolupa la seva tasca professional a l’Equip de Recerca en Agricultura Social de la UAB, amb el qual investiga el fenomen de l’Agricultura Social a Catalunya.

Natàlia Valldeperas Belmonte (Barcelona, 1981) és arquitecta i va fer un màster en Intervenció i Gestió del Paisatge per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva feina com a investigadora s’ha centrat en diversos projectes d’història agrària, en col·laboració amb el Departament d’Història i Institucions Econòmiques de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona. També ha treballat com a responsable en projectes ambientals a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UAB i, en els darrers anys, ha investigat sobre incendis forestals i anàlisi d’usos i cobertes del sòl mitjançant els Sistemes d’Informació Geogràfica. Actualment investiga sobre l’Agricultura Social a Catalunya com a membre de l’Equip de Recerca en Agricultura Social de la UAB.

Antoni F. Tulla i Pujol (Barcelona, 1945) és originari de l’Alt Urgell. Investigador al Banco Urquijo (1969-1972) i actualment professor de Geografia a la UAB. Economista per la UB, doctor en Geografia per la UAB i investigador a les Universitats de Bristol, Durham, Roskilde, Universidad Nacional General Sarmiento (Argentina) i Bucarest. Director de 29 projectes i autor de 158 publicacions, ha focalitzat la recerca en el desenvolupament local sostenible, tot aprofundint en el valor afegit i l’avantatge comparatiu de les activitats rurals. Ha fet estudis sobre l’emprenedoria de les dones a l’entorn rural i la gestió dels espais naturals protegits, i actualment centra la seva recerca en l’entorn de l’Agricultura Social.

Recull de premsa

Cazarabet - Novembre 2019

Biblioteca Pública de Sort - 15/05/2018

El Punt Avui - 15/04/2018

El Diari del Treball - 12/12/2017

NCYT - 14/11/2017