La vida tradicional a les Muntanyes de Prades

Josep Insa Montava

La vida tradicional a les Muntanyes de Prades

Afegir al cistell

Preu: 9,30€

Col·lecció: El Tinter, núm. 42

ISBN: 978-84-96035-63-8

Nombre de Pàgines: 112

Nombre d'il·lustracions: 20

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Juliol del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

La vida tradicional a les Muntanyes de Prades

Josep Insa Montava

Aquest volum és la continuació del llibre Rojals: un poble, un terme, una gent, publicat l’any 2001. A La vida tradicional a les Muntanyes de Prades hi trobareu un recull on queda reflectit com era la vida en aquell Rojals, així com en la resta de pobles d’aquestes muntanyes: com eren les feines al camp, al bosc, a la mina; els estris i eines que empraven; qui eren els bandolers més populars; com eren les cases i el seu mobiliari; què menjaven; com es guarien les petites malalties i quins eren els remeis; els jocs, les rondalles, les cançons... Fem així un petit homenatge als homes i dones dels pobles de les Muntanyes de Prades. Aquestes són les seves i les nostres arrels.

Josep Insa Montava

Josep Insa Montava va néixer al Poblenou, Barcelona, l'any 1938. Des dels tres anys viu a Valls, on des de ben jove s'integrà plenament, de manera especial en el món dels esports d'equip. Aviat s'entusiasmà en els esports individuals per allò de poder conèixer nous horitzons: primer ciclisme i després l'excursionisme li obriren les portes a un món nou i s'i llençà de ple als divuit anys.

Al llarg dels anys ha practicat l'escalada, l'alpinisme i l'esquí de muntanya i de fons. Això l'ha portat a conèixer i a recórrer diferents serralades en diversos continents interressant-se de mica en mica per l'estudi de cultures, de l'arqueologia i de l'etnografia.

Des del 1965, Josep Insa és un rojalenc adoptiu. Ja a finals dels anys seixanta va començar a recollir documentació relativa a Rojals. És autor de diverses guies excursionistes. De la muntanya al mar, amb itineraris per la Conca de Barberà, l'Alt Camp i el Tarragonès; De les muntanyes de Prades a l'Ebre, Per les Terres de l'Ebre en BTT, a peu o a cavall; Per la Franja en BTT, i L'Urgell: 12 itineraris. El 2001 publicà Rojals: un poble, un terme, una gent, que en certa manera era la primera part del llibre que teniu a les mans.