La Setmana Tràgica de Barcelona, 1909

Alexia Domínguez Álvarez

La Setmana Tràgica de Barcelona, 1909

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 12,80€

Col·lecció: El Tinter, núm. 91

ISBN: 978-84-9791-476-5

Nombre de Pàgines: 120

Nombre d'il·lustracions: 46

Mides: 17 x 24

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Novembre del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

La Setmana Tràgica de Barcelona, 1909

Alexia Domínguez Álvarez

Se’n fan 100 anys dels fets de la Setmana Tràgica de Barcelona, una revolta de caràcter premonitori que dibuixà el panorama del segle XX a Catalunya. La pèrdua de les colònies el 1898, la Guerra del Marroc i les contínues tensions entre republicans, conservadors, catalanistes, espanyolistes i anarquistes, esdevingueren el caldo de cultiu que, en set dies, culminà amb la devastació moral de la ciutat de Barcelona. Set dies tràgics que convertiren una vaga en rebel·lió social... Set dies sagnants d’enfrontaments entre ciutadans i guàrdies civils... Set dies de barricades, incendis provocats i crema de convents... Però, sobretot, set dies que posaren en evidencia la ineficàcia dels partits polítics, la falta d’escrúpols de la burgesia catalana i el caràcter revolucionari d’una gent que sempre ha lluitat per sobreviure. La Repressió deixà més de 2.000 processats i 5 execucions a les fosses del Castell de Montjuic, entre les quals la de l’il·lustre pedagog i fundador de l’Escola Moderna, Francesc Ferrer i Guàrdia.

Alexia Domínguez Álvarez

Alexia Domínguez (Ourense, 1984), és Llicenciada en Periodisme i Màster en Periodisme Avançat i Reporterisme per la Universitat Blanquerna - Ramon Llull. Inicia la seva obra periodística i literària amb aquest monogràfic.

Recull de premsa

Josep Maria Solé: "La Setmana Tràgica de Barcelona, 1909" és un molt bon llibre d'una periodista basat en la recerca de la premsa" (Sala de Premsa de Cossetània)

Llibre: “La Setmana Tràgica de Barcelona, 1909" (blog Diari d'un llibre vell)

La Setmana Tràgica, als llibres (Vilaweb)

Llibre: "La Setmana Tràgica de Barcelona. 1909" (Jordi Martí Font / blog Prendre la paraula)

"La Setmana Tràgica de Barcelona, 1909", d'Alexia Domínguez, recorda els fets ocorreguts ara fa 100 anys (Sala de premsa de Cossetània)

Una narració periodística (regió7.cat)

Un reportatge històric (Francesc Poblet / revista Lletres)