La Garrotxa en BTT

15 itineraris

Sergi Lara i Garcia

La Garrotxa en BTT

EXHAURIT

Preu: 10,80€

Col·lecció: Azimut, núm. 59

ISBN: 978-84-97910-31-6

Nombre de Pàgines: 120

Nombre d'il·lustracions: 59

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Juny del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

La Garrotxa en BTT

15 itineraris

Sergi Lara i Garcia

La Garrotxa és un dels territoris més feréstecs de Catalunya, i al mateix temps, un dels que presenten una major complexitat orogràfica. El present llibre s’ha elaborat com a guia per recórrer en bicicleta de muntanya aquesta inclassificable terra, tan accidentada, amb domini del bosc mediterrani i presència del medi eurosiberià i el medi subalpí, a causa d’unes especials condicions geoclimàtiques. Els quinze itineraris que presenta aquesta guia s’han classificat aprofitant la divisió geogràfica (Alta Garrotxa, Garrotxa Central i Garrotxa Meridional) i les diferents dificultats que ofereixen (dificultat baixa, mitjana, mitjana-alta i alta). A més, també es descriuen travesses complementàries, més llargues algunes de les quals requereixen dues jornades. Tots les rutes són accessibles per carretera, sense dificultats per estacionar el vehicle amb què ens haguem d’apropar als punts escollits, normalment nuclis habitats de variable extensió. Deu dels itineraris estan pensats com a rutes circulars i cinc com a rutes de travessa. Gairebé tots els itineraris tenen un o més punts en què és possible fer diferents enllaços que permeten combinar-los entre ells. Tots s’acompanyen d’una completa fitxa tècnica.

Sergi Lara i Garcia

Sergi Lara i García (Barcelona, 1973). Dedicat de ple a l’estudi, descoberta i divulgació dels territoris per tots els vessants possibles, col·labora amb diverses revistes de l’àmbit excursionista.

Ha publicat dues guies més de rutes per fer en BTT, ha signat diversos guions per a documentals centrats en espais naturals dels Pirineus i també ha col·laborat amb programes radiofònics sobre espais naturals d'arreu del món.

L'any 1996 va realitzar la volta integral a la península Ibèrica en BTT, amb 6.000 quilòmetres de recorregut en 75 dies, i des de llavors compagina la pràctica del cicloturisme, com a mitjà per descobrir territoris, amb ascensions alpinístiques i grans travesses a peu, amb esquís i amb caiac.

Fins ara ha escalat i ha realitzat travesses de manera independent o portant clients en la condició de guia, a les illes Canàries i Balears, Sierra Nevada, Pirineus, serralades de l'Atlas, Alps, Balcans, Càrpats i Groenlàndia.

Actualment viu a cavall entre el Ripollès i l'Empordà, la qual cosa li ha permès fer de la Garrotxa un dels seus principals destins d'escapades curts i, alhora, aprofundir en el coneixement a fons d'aquest mateix territori. És director tècnic i guia de l'associació Montnatura.