La cuina del Pirineu català

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 23,80€

Col·lecció: El Rebost, núm. 2

ISBN: 978-84-9791-470-3

Nombre de Pàgines: 120

Nombre d'il·lustracions: 56

Mides: 24 x 22, 5 cm

Enquadernació: En tapa dura

Data primera edició: Setembre del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

La cuina de les comarques de Girona properes als Pirineus és un combinat de qualitat, fidelitat a la tradició i innovació. Pel que fa a les comarques nord-catalanes — Fenolleda, Rosselló, Capcir, Alta Cerdanya, Confl ent i Vallespir—, també a redós del Pirineu, constitueixen un lloc privilegiat per a la conservació i tipificació dels productes autòctons. Aquesta zona continua fent honor a la frase de Josep Pla, que afirmava que era on es menjava millor de Catalunya. Però l’escriptor es lamentava de la pèrdua d’identitat de la cuina de la Catalunya del Nord, a causa de la influència de la cuina francesa. Eliana Thibaut i Comalada, pràcticament del no-res i amb un esforç i una dedicació titànics, va tornar a donar senyals d’identitat a aquesta cuina del nord dels Pirineus.

Fotografia de: Josep Borrell Garciapons

Jaume Fàbrega, Eliana Thibaut i Comalada i Josep Borrell

Jaume Fàbrega és professor de gastronomia a la UAB, historiador i crític d’art. És considerat el primer escriptor gastronòmic dels Països Catalans, pel volum de la seva obra i pel rigor del seu enfocament. Ha publicat llibres d’art, turisme, antropologia, assaig i sobretot, de gastronomia —centrats en la cuina tradicional i els productes— amb un enfocament innovador, que uneix recerca antropològica, treball de camp i la cuina com a aspecte significatiu de la cultura. Destaca la publicació de les obres enciclopèdiques: La Cuina Catalana, nou volums; La Cuina Mediterrània, tres volums, reconeguda internacionalment, i La Cuina del Món. En la col·lecció El Cullerot, de Cossetània, ha publicat Pa amb tomàquet, El llibre de la ratafia, La cuina del país dels càtars, Dalícies. A taula amb Salvador Dalí, Les postres i els pastissos de l’àvia i Totes les sopes. La seva obra ha estat traduïda a l’anglès, espanyol, francès i alemany. Eliana Thibaut és autora de més de trenta llibres sobre cuina i nutrició, articles divulgatius i un CD-ROM interactiu. Professora durant anys d’Higiene de l’Alimentació. Impulsora de la creació dels Tallers de Cuina Catalana Tradicional, destinats a preservar i difondre la cuina del territori. Començà a editar llibres en francès, però en els primers títols en llengua catalana posa de manifest la recerca etnològica en el camp de l’alimentació (incideix en l’edat mitjana) i la capacitat d’innovació (receptes creades a partir del substrat tradicional de la cuina nord-catalana). Dins de la col·lecció El Cullerot, de Cossetània, ha publicat La cuina tradicional de la Catalunya Nord, La cuina del foie gras, Les amanides de la Mediterrània, Cuina medieval catalana i La cuina de la poma. Ha estat distingida amb premis gastronòmics i cívics i gaudeix d’un important reconeixement tant a la Catalunya Nord com a la resta del territori.

Recull de premsa

"La cuina del Pirineu català", Jaume Fàbrega i Eliana Thibaut (El blog de clubdecuines)

La cuina del Pirineu Català (portal eleminds)

Thibaut, premiada per divulgar la cuina catalana (Suplement Sortim / diari Avui)

"La cuina del Pirineu català" demostra la unitat de sistema culinari entre el nord i el sud del Pirineu català (Sala de premsa de Cossetàia)

La cuina del salat/sucrat (diari Vilaweb)

Duet a mar i muntanya (Salvador Garcia-Arbós / setmanari Presència)