La cuina del país dels càtars

Cultura i plats d’Occitània, de Gascunya a Provença

Jaume Fàbrega

La cuina del país dels càtars

EXHAURIT

Preu: 18,00€

Col·lecció: El Cullerot, núm. 24

ISBN: 978-84-96035-80-5

Nombre de Pàgines: 360

Mides: 16,5 x 23,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Octubre del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

La cuina del país dels càtars

Cultura i plats d’Occitània, de Gascunya a Provença

Jaume Fàbrega

Heus aquí, per primera vegada, un llibre sobre la cuina del país dels càtars. I no solament sobre la cuina, sinó també sobre el catarisme, el país —Occitània—, la seva història i la seva cultura. S’hi aplega la cuina de tots els països occitans —del Llenguadoc a Provença, d’Alvèrnia al Llemosí, de la Vall d’Aran a Gascunya—, basada alhora en els ingredients més simples però també amb alguns dels productes gastronòmics més exquisits i famosos del món, de les tòfones al foie gras, de la sal de la Camarga a les ostres d’Arcachon, dels vins de Bordeus a l’armanyac. Aprendrem a estimar —i a cuinar, amb unes receptes detalladament explicades— plats de fama mundial com la bollabessa, l’aïoli, el cassoulet, el foie gras, la ratatouille o el deliciós clafoutis.

Jaume Fàbrega

Jaume Fàbrega s'inclou dins la rar espècie dels occitanistes. Creu que el catalanooccitanisme és un projecte democràtic i alliberador que defensa una euroregió que pot caminar sola, sense tuteles d'Espanya o de França. 

Consegüentment, des qe estudiava -incentivat per Alexandre Circi- ja va començar a adreçar els seus interessos culturals envers l'espai catalnooccità: viatjant-hi, convivint-hi i escrivint-ne. Sap, de cor, algunes de les més belles cançons d'aquests país i, com ningú, en coneix la seva cuina i, força, la seva llengua i cultura. 

Jaume Fàbrega ha participat en actes culturals, gastronòmics i turístics a Albi, Tolosa de Llenguadoc, Montpeller, Sarlat, Nimes, Aspet, Perigús, Viella, Nimes o Vilanèva d'Olt (d'on ha estat professor de la Universitat Occitana d'Estiu i d'Escola Occitana). A Catalunya ha dirigit àpats occitans per al CAOC (1986, 1992) i altres entitats (Sopar de Gala del II Congrés Internacional Història dels Pirineus, Girona, 1998; Dinar de l'Eurocongrés a Girona; Sopars del festival Terra de Trobadors, Castelló d'Empúries, des del 1996). 

Ha presentat, en català o en occità, el seu espetacle El cor menjat (asat en la vida del trobador Guillem de Cabestany) a diverses poblacions d'Occitània i els Països Catalans. 

A la ciutat occitania de Pérgueux (Perigús), al Perigord -capitalitat gastronòmica francesa-, ha estat premit en 3 ocasions amb els premis gastronòmics més prestigiosos del món, els Nobel de la cuina (Gourmand World Cookbook Awards, premi mundial al millor llibre de cuina, 2000, 2001, 2002).