La cuina de les Masies de Poblet

Mercè Vidal Borràs

La cuina de les Masies de Poblet

EXHAURIT

Preu: 8,11€

Col·lecció: El Cullerot, núm. 7

ISBN: 978-84-89890-59-6

Nombre de Pàgines: 88

Mides: 16,7 x 23 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Abril del 2000

Compartir aquesta pàgina a:

La cuina de les Masies de Poblet

Mercè Vidal Borràs

Al peu dels Boscos de Poblet, l'hotel restaurant Masia del Cadet ha celebrat ja el seu desè aniversari. El descobriment del jo interior reneix enmig del silenci i el refilar dels ocells. La traqnuil·litat i la pau són sensacions que embolcallen les Masies sota l'atenta mirada dels monjos de Poblet, que no defugen els seus passeigs diaris per la zona. Durant aquests anys s'han recuperat receptes culinàries que avui, en aquest llibre, s'hi han volgut plasmar. La senzillesa de la cuina de pagès, acompanyada de les innovacions que la Maria Mercè ha seleccionat, han fet de la taula de la Masia un acte acurat i delicat. Què més es pot demanar, viure els colors de la natura i gaudri de l'art del bon menjar! 

Mercè Vidal Borràs

Nascuda a les Masies de Poblet el dia 17 de juliol del 1942, la Maria Mercè Vidal porta molt arrelada la tradició culinària. Ja des de ben petita ha viscut entre plats i olles, i ha demostrat sempre autèntica vocació per l'art de menjar bé. 

Va ser ja de gran quan decidí posar-se pel seu compte davant dels fogons; a Rocallaura; l'any 1982, ja demostrà les seves habilitats. Més tard, l'any 1983, obrí junt amb el seu marit i els seus fills un restaurant a Figuerola; aleshores es féu famosa a La Bona cuina de TV3 pels seus cargols dolços i coents, que amaguen el secret culinari més ben cuidat de la nissaga Vidal. 

Des de l'any 1989 regenta un petit hotel-restaurant a la Conca de Barberà, concretament a les Masies de Poblet, masia d'herència familiar que la Maria Mercè ja somiava des de petita, i famós pels seus plats acuradament elaborats, i que es remunten als rebesavis de la casa seva. L'any 1992 rebé el Diploma al Mèrit Turístic, i de nou tornà a sortir a TV3, aquest cop protagonitzant un altre plat. 

Cal destacar que no només ha heretat l'art de cuinar, sinó també l'art de tractar els clients com ho feren els seus avis a l'hotel familiar. Així, diposa de 12 acollidores habitacions que, combinades amb el bon menjar, fan de l'Hotel Masia del Cadet un lloc de parada obligatòria.