Josep Roig Magriñà

La cooperació agrària valenta, de gestió eficaç

Antoni Gavaldà i Marcel·lí Piñana

Josep Roig Magriñà

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 12,30€

Col·lecció: Cooperativistes Catalans, núm. 30

ISBN: 978-84-9034-734-8

Nombre de Pàgines: 120

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Maig del 2018

Compartir aquesta pàgina a:

Josep Roig Magriñà

La cooperació agrària valenta, de gestió eficaç

Antoni Gavaldà i Marcel·lí Piñana

Josep Roig Magriñà (Valls, 29 de setembre de 1917 – Sant Cugat del Vallès, 18 de maig de 2004) va ser un cooperativista agrari català rellevant en tres àmbits de la província de Tarragona: la Societat Agrícola de Valls, de la qual va ser president (1954-1978); la Unión Territorial de Cooperativas del Campo, de la qual va exercir de secretari des de 1958, i posteriorment de vicepresident fins al 1976, i la Unió Agrària Cooperativa de Reus, de la qual fou vicepresident (1963-1976). Afiliat a ERC, s’exilià després de la derrota a la guerra d’Espanya. En el seu retorn, protagonitzà una època brillant de gestió i impuls a la Societat Agrícola en ple franquisme, tot i ser d’esquerres, gràcies al seu pragmatisme unificador. En el seu pas per la cooperació de segon grau a Reus, portà el timó de la comercialització i obrí mercats difícils a l’estranger en una Espanya autàrquica. La darrera etapa la va viure com a conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i posteriorment diputat de la Generalitat restaurada, sota la presidència de Josep Tarradellas (1977-1982). En el curs de la seva vida rebé diverses condecoracions i reconeixements.

Antoni Gavaldà i Marcel·lí Piñana

Antoni Gavaldà Torrents. Doctor en Geografia i Història, llicenciat en Filologia Catalana i diplomat en Magisteri per la Universitat de Barcelona, és professor titular de la Universitat Rovira i Virgili. Component del grup d’investigació “Ideologies i societat a la Catalunya contemporània”, és autor d’una obra extensa de temàtica social. Director de la col· lecció Cooperativistes Catalans de la FRG.

Marcel·lí Piñana Edo. Llicenciat en Geografia i Història, diplomat en Estudis Avançats d’Història Contemporània i en Magisteri. Des de fa uns anys centra l’objecte de la recerca en l’estudi de la dinàmica pagesa cooperativa, amb incidència a la segona meitat del segle xx a la demarcació de Tarragona. És autor de diversos llibres cooperatius.

Recull de premsa

El Vallenc - 08/06/2018

El Portal Nou - 07/06/2018