Josep Maria Soler i Coll

alpinista i agrònom (1893-1971)

Francesc Roma i Casanovas

Josep Maria Soler i Coll

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 11,50€

Col·lecció: Perfils, núm. 19

ISBN: 978-84-9034-359-3

Nombre de Pàgines: 96

Nombre d'il·lustracions: 22

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Octubre del 2015

Compartir aquesta pàgina a:

Josep Maria Soler i Coll

alpinista i agrònom (1893-1971)

Francesc Roma i Casanovas

Josep Maria Soler i Coll, excursionista i enginyer agrònom, va ser una de les persones que més va contribuir a l’arrelament i expansió de l’esquí a casa nostra. També va participar en ascensions a alguns cims pirinencs que han fet història.

En paral·lel, la seva carrera professional es va desenvolupar des de la Mancomunitat fins a la Diputació de Barcelona, passant per la Generalitat de Catalunya. Va ser una dura batalla per aconseguir fer créixer la nostra agricultura mitjançant diferents vies, especialment la millora genètica.

Francesc Roma i Casanovas

Francesc Roma i Casanovas (Sant Martí de Centelles, 1963) ha publicat diversos estudis sobre l’excursionisme, especialment des d’un punt de vista històric, i ha dedicat una tesi doctoral a aquest tema. L’any 2011 la seva tasca va ser reconeguda amb la Placa d’Honor de l’Agrupació Excursionista de Granollers i el 2014 amb el Premi Serret de Literatura Rural.

A Cossetània Edicions ha publicat dues guies amb excursions, respectivament, pel Montseny i per Montserrat; dos treballs de recerca sobre la història de l’excursionisme: Del Paradís a la Nació: la muntanya a Catalunya (2004) i Història social de l’excursionisme català: el franquisme (2008), i una biografia de l’alpinista penedesenc Josep Milà.

Recull de premsa

Revista Vèrtex - març/abril de 2016