Jordi Mariné

Una vida, no només en bicicleta

Jordi Mariné Tarés

Jordi Mariné

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 16,80€

Col·lecció: Perfils, núm. 12

ISBN: 978-84-9791-889-3

Nombre de Pàgines: 248

Nombre d'il·lustracions: 27

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Setembre del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

Jordi Mariné

Una vida, no només en bicicleta

Jordi Mariné Tarés

«L’afició de Jordi Mariné per la bicicleta va començar gràcies al seu germà Josep, catorze anys més gran que ell, al qual li agradava molt el ciclisme. Per això li parlava de les proeses de Bernardo Ruiz, Jesús Loroño, Dalmacio Langarica, Miquel Gual, Alejandro Fombellida, Arturo Dorsé i de tots aquells que sortien als cromos que col·leccionava. L’empenta definitiva va arribar de la mà d’altres nois més grans, als qui veia entusiasmats sempre que anaven al velòdrom de Reus o a veure passar la Volta a Catalunya. Per fi arriba l’any 1959, Mariné ha complert els 17 anys i decideix treure’s la llicència. El seu equip serà el Reus Ploms-Derbi, però després d’assolir el permís dels pares—tasca gens fàcil— hi ha un petit gran problema que cal resoldre: la bicicleta.»

Jordi Mariné Tarés

Jordi Mariné, nascut a Vinyols i els Arcs (Baix Camp) el 1941, actualment viu a Cambrils. Des del 1959 fins al 1970 ha estat ciclista, en primer lloc, com amateur (1959-1965) i, en segon lloc, amb una etapa professional (1966-1971). Entre altres, ha estat guanyador del Campionat d’Espanya per regions, el 1968; del Gran Premi de la Muntanya de la Setmana Catalana, el 1969; de les metes volants de voltes de Catalunya, Llevant, Rioja, Mallorca… A més, com a vocal ha format part de la junta directiva de la Federació Espanyola de Ciclisme representant els professionals espanyols des del 1969 fins al 1971. L’any 1974 funda la Penya Cicloturista Cambrils, i des del 1979 fins al 1988 impulsa la Marxa Cicloturista de Cambrils. També, cal destacar la distinció rebuda per part de la Federació Catalana de Ciclisme pels quaranta anys de llicència federativa. L’any 2006 rep la placa d’honor de la Volta a les Corts de Barcelona, la insígnia d’or i brillant de la Federació Espanyola de Ciclisme, la placa d’honor de la Federació Catalana de Ciclisme i és finalista de l’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport.

Recull de premsa

El ciclisme com a passió i professió, amb Jordi Mariné (Raquel Samaniego / periòdic Lavila.cat)

La presentació del llibre “Jordi Mariné, una vida no només en bicicleta” a Barcelona será dimarts 25 (Federació Catalana de Ciclisme)