Joan Ventosa i Roig

Impulsor del cooperativisme, de Catalunya a Mèxic

Agnès Rotger i Dunyó

Joan Ventosa i Roig

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 11,50€

Col·lecció: Cooperativistes Catalans, núm. 21

ISBN: 978-84-9034-043-1

Nombre de Pàgines: 96

Nombre d'il·lustracions: 13

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Desembre del 2012

Compartir aquesta pàgina a:

Joan Ventosa i Roig

Impulsor del cooperativisme, de Catalunya a Mèxic

Agnès Rotger i Dunyó

(Vilanova i la Geltrú, 1883 – Ciutat de Mèxic, 1961) és sens dubte una de les figures clau del cooperativisme del segle XX. Farmacèutic i agrònom de formació, Ventosa es va implicar des de jove en una cooperativa de consum de Vilanova, i ben aviat va començar la seva tasca de divulgació i de teorització del cooperativisme. Va ser president de les federacions de cooperatives catalana i espanyola, i també va formar part del comitè central de l’Aliança Cooperativa Internacional, on va formar part de la comissió encarregada de fixar els principis bàsics de la cooperació moderns. Va ser un redactor destacat de les històriques lleis de cooperatives espanyola i catalana dels anys 30. A causa del seu compromís polític —va arribar a ser conseller de la Generalitat— es va haver d’exiliar a Mèxic, i allà es va convertir en un dels principals experts mundials en cooperació escolar.

Agnès Rotger i Dunyó

Agnès Rotger i Dunyó (Badalona 1973) és periodista i escriptora. Ha publicat diversos llibres pràctics i és coautora d’una biografia novel·lada, El secret del meu turbant, que va guanyar el premi Prudenci Bertrana el 2010. També ha dirigit les editorials Pòrtic i Mina. Com a periodista ha treballat en nombrosos mitjans de comunicació, entre els quals destaquen el diari Ara i les revistes El Temps, Altaïr o Descobrir Catalunya. És col·laboradora habitual de la revista de divulgació històrica Sàpiens i participa en diversos projectes editorials. Va ser una de les fundadores de la cooperativa de treball associat Critèria, un dels gèrmens de l’actual Grup Cultura 03.

Recull de premsa

La Fundació Roca i Galès presenta la biografia 'Joan Ventosa i Roig. Impulsor del cooperativisme, de Catalunya a Mèxic' (web de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú)

Un llibre destaca Joan Ventosa com l'home clau del cooperativisme del segle XX (Eix Diari)