Indaleci Castells Oller (1864-1930)

Una vida al servei de Valls (biografia política)

Josep Martí i Baiget

Indaleci Castells Oller (1864-1930)

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 18,00€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-9791-595-3

Nombre de Pàgines: 204

Nombre d'il·lustracions: 67

Mides: 24 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Gener del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

Indaleci Castells Oller (1864-1930)

Una vida al servei de Valls (biografia política)

Josep Martí i Baiget

La presència pública d’Indaleci Castells no sempre l’hem de buscar en els càrrecs polítics que va ocupar —diputat provincial, regidor, alcalde de Valls— o bé en el fet d’haver estat al front d’un significatiu nombre de capçaleres de la premsa liberal o conservadora vallenca —El Eco de Valls, El Distrito, La Actualidad, La Crónica de Valls—, que ha marcat una subjectiva manera d’aprendre, entendre i explicar la història local contemporània, i una peculiar manera de sentir-se vallenc, fins i tot més vallenc que els altres, més vallenc que ningú. Ens cal també situar-lo a l’ombra de les activitats polítiques dels partits monàrquics, fos el liberal o el conservador, certament sense acabar de definir-se clarament en favor d’un sector dominant o un altre, gairebé sempre amb independència i movent-se ell mateix entre els plecs que li poguessin permetre una major llibertat personal.

Josep Martí i Baiget

Josep Martí(Cervià de les Garrigues, 1955) és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i màster en Arxivística per la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat els llibres Valls. Una memòria fotogràfica (1845-2000) i Pere Mialet i Rabadà (1900-1968). Periodista, narrador i comediògraf. Ha col·laborat en les obres col·lectives La II República al Camp de Tarragona i el volum de l’època contemporània de la Història de Valls. Ha dirigit l’edició de 1981. Festes Decennals. Ha preparat l’edició dels llibres Articles pedagògics d’Eladi Homs, i Teatre I, Teatre II i Teatre III, de Pere Mialet. Ha publicat articles sobre patrimoni fotogràfic i història local vallenca en revistes com Quaderns de Vilaniu, Cultura, Kesse, Lligall, Kon-tiki, Bvalls de Lletres, Artiga, etc. Ha comissariat exposicions, i ha impartit classes de postgrau sobre patrimoni fotogràfic a la URV. En els darrers anys s’ha dedicat a la recerca fotohistòrica i a aprofundir en les relacions d’influència entre la fotografia i la literatura al llarg del segle XIX. Des del 1986 dirigeix l’Arxiu Municipal de Valls.

Recull de premsa

Un llibre recull la vida d'Indaleci Castells, «una de les persones més sòlides que ha donat Valls» (setmanari Elpati.cat)

La biografia d'Indaleci Castells Oller destaca la «talla política» del qui va ser alcalde de Valls (Anna Estallo / diari El Punt)