Història del Baix Gaià

Edat moderna

Salvador-J. Rovira i Gómez

Història del Baix Gaià

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 18,00€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-15456-18-6

Nombre de Pàgines: 216

Nombre d'il·lustracions: 85

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Maig del 2012

Compartir aquesta pàgina a:

Història del Baix Gaià

Edat moderna

Salvador-J. Rovira i Gómez

Aquest volum dedicat a la història moderna és el segon de la Història del Baix Gaià. Entenem per Baix Gaià la suma dels termes municipals d’Altafulla, Creixell, la Nou de Gaià, la Riera de Gaià, Torredembarra, Vespella de Gaià, el Catllar, Salomó, la Pobla de Montornès, Roda de Berà i l’històric de Tamarit, ara dins del de Tarragona. L’obra dóna conèixer els esdeveniments històrics succeïts en aquesta part del Camp de Tarragona des del 1479, en què s’inicia el regnat de Ferran II, fins al 1795, quan finalitza la Guerra Gran contra França.

Salvador-J. Rovira i Gómez

Salvador-J. Rovira i Gómez és professor d’Història Moderna a la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili. És un especialista en nobiliària i heràldica la qual cosa, però, no li ha impedit pas investigar altres temàtiques com ara les desamortitzacions a les comarques meridionals del Principat de Catalunya, sagues familiars camptarragonines, la història del Baix Gaià, la gent de mar de la província marítima de Tarragona, etc. Ha publicat diversos llibres i articles dedicats a les Terres de l’Ebre. Entre els primers destaquen Els nobles de Tortosa (segle XVI) [1996], Els nobles de Tortosa (segle XVII) [1997], Els nobles de Tortosa (segle XVIII) [1999], tots tres escrits en solitari, i Revolta i contrarevolta a Tortosa (1640) [1997], Arts i artistes a Tortosa durant l’època moderna [1999] i Tortosa en temps de Carles I, segons el Llibre de Rúbriques (1522-1556), escrits en col·laboració.

Recull de premsa

El president de la Diputació presideix, a Salomó, la presentació del segon volum del llibre Història del Baix Gaià (Diputació Provincial de Tarragona / Presspeople)